Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Informatikai és irodai szolgáltatások

Számítógép-használat

A Hallgatói Számítógépterem számítógép-parkjának használatára jogosult valamennyi beiratkozott, az ELTE TáTK képzésein részt vevő hallgató, a terem nyitvatartási idejében. Belépéskor érvényes diákigazolvány bemutatása szükséges a jelen lévő felügyelő munkatárs, Sajben András (andrys21@tatk.elte.hu) vagy Guttyán Ildikó (guttyan.ildiko@tatk.elte.hu) számára.

A számítógépterem elérhetősége: ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömb, alagsor, -1.54 terem (a könyvtár felé vezető folyosón) Telefonszám: +36-1/372-2500/6781
Nyitva tartás a tanév alatt: hétfő, szerda, csütörtök: 09:00 - 18:00 óráig; kedd, péntek: 09:00 - 16:00 óráig.

A hallgatói gépterem 2016. december 23-án 12 h-ig tart nyitva. A két ünnep között a gépterem zárva tart. 2017. január 2-től a nyitva tartás rendje változatlan.

Internet- és wifihasználat

A vezetéknélküli (wireless) hálózati kapcsolat az ELTE közösségi tereiben lehetővé teszi, hogy a laptopokban megtalálható wifi adapter segítségével hálózati kapcsolatot létesítsünk megbízható azonosítással és titkosítással. A szolgáltatást valamennyi egyetemi polgár használhatja. A szolgáltatás igénybevétele személyhez kötött, az IIG Ügykezelőjén keresztül igényelhető. A belépéshez IIG azonosító szükséges, amely megegyezik a Caesar-azonosítóval. Caesar-azonosító ugyanebbe a rendszerbe Neptun azonosítóval belépve igényelhető. További információk a wifi igénylésről és a szükséges beállításokról.

Kérdés esetén az ELTE IIG munkatársai nyújtanak segítséget. Cím: ELTE Lágymányosi Campus Északi Tömb, 1117 Budapest Pázmány Péter sétány 1/A, 6.126 terem. E-mail cím: operator@elte.hu. Telefon: +36-1/372-2500/6800. Honlap és további információk

Fénymásolás

Könyvtárban: Önkiszolgáló fénymásolás lehetősége a Némedi Dénes Kari Könyvtár beiratkozott olvasói számára pénzérme bedobásával működő fénymásoló gépeken biztosított. A fénymásolás a szerzői jogok védelmére vonatkozó mindenkori szabályozás figyelembe vételével végezhető.
HÖK irodában: A Hallgatói Önkormányzat irodájában önkiszolgáló nyomtatásra és fénymásolásra van lehetőség az iroda nyitvatartási idejében. Az A/4-es lapra történő fekete-fehér nyomtatás és fénymásolás oldalanként 10Ft-ba kerül, a szkennelés ingyenes.

Szoftverek

Windows, Office oktatóknak: A kar oktatói NEPTUN azonosítóval rendelkező munkatársai számára lehetőség van a felsőoktatási Tisztaszoftver Program által biztosított szoftverek otthoni felhasználásra szánt telepítő DVD-k írható képfájl formátumban való letöltésére és telepítésére. A csomagban Windows operációs rendszerek, valamint az Office 365 ProPlus irodai programcsomag szerepel. A szoftverek letöltésére az oktatói Neptun-bejelentkezést követően, a nyitólapi bal menüoszlopban található "Campus portál" hivatkozásra kattintással nyílik lehetőség. További információk a felsőoktatási Tisztaszoftver Programról

Office hallgatóknak: A Tisztaszoftver programban részt vevő felsőoktatási intézmények hallgatói - így az ELTE-sek is - regisztráció után öt számítógépre, laptopra, okostelefonra vagy táblagépre telepíthetik az Office 365 ProPlus irodai programcsomagot. Ugrás a regisztrációra

SPSS: Az SPSS statisztikai szoftvercsomag (IBM SPSS 22.0) használatára valamennyi beiratkozott, TáTK-s jogviszonnyal rendelkező hallgató, valamint kari oktató jogosult. A licensz egy tanévre szól. Az SPSS telepítőfájlja a CooSpace felületre belépve, az ELTE TáTK nevű színtér "Telepítők" mappájából letölthető. A telepítést követően a szoftver csak 21 napig használható, az egy tanévre szóló licensz a vonatkozó űrlap kitöltésével történik az alábbi segédlet alapján: Az SPSS telepítése és a licensz igénylése

TáTK-s e-mail cím igénylése

Az ELTE valamennyi polgára, oktatója és hallgatója számára lehetőség van elte-s végződésű e-mail cím használatára, amely az oktatók számára a munkahelyi levelezésük során kötelező.
Oktatók: Karunk valamennyi oktatója (az óraadók kivételével) rendelkezik Caesar-azonosítóval, valamint az ennek megfelelő e-mail címmel, amelynek a végződése @caesar.elte.hu. (Amennyiben elfelejtette caesar-azonosítóját, az ELTE IIG ügyfélkapuján Neptun-azonosítóval belépve, a Caesar-igénylés menü alatt tudja megtekinteni)
Hallgatók: Tájékoztatás az e-mail cím igényléséhez szükséges lépésekről

Az ELTE levelezőrendszerébe a https://webmail.elte.hu/ oldalon a caesar-azonosítóval lehet belépni. A TáTK oktatóinak ajánlott, hallgatóinak lehetőségük van meglévő caesar-os e-mail címüket @tatk.elte.hu végződésű címre cserélni, a kari informatikusokhoz fordulva a szamitogepesfiuk@tatk.elte.hu címen vagy a kari Gazdasági Hivatal elérhetőségein. Amennyiben nem csak a böngésző használatával szeretnének levelezni, az IIG honlapján elérhető a beállítási segítség levelezőkliensek használatához.

Oktatástámogató rendszerek

Neptun: A Neptun a tanulmányi adminisztrációra (például kurzusfelvételre, vizsgajelentkezésre), hallgatói pénzügyek nyilvántartására és kommunikációra szolgál. A rendszerbe való bejelentkezéshez szükséges felhasználónevet és a később megváltoztatható jelszót a felvett hallgatók a félév kezdete előtt e-mailben kapják meg.

CooSpace: A CooSpace a hallgatók és az oktatók közötti kommunikáció bővítésére, elektronikus tananyagok megosztására, vizsgatesztek írására használt rendszer. A rendszerbe a Neptun-kóddal, valamint az ahhoz tartozó jelszóval lehet belépni.

TOS:
A TOS az ELTE TáTK Tanulmányi Hivatal saját fejlesztésű adminisztrációs rendszere. A rendszer a kreditátviteli kérvények, a költségtérítéssel kapcsolatos dékáni méltányossági kérvények kitöltésére szolgál, és itt választhatnak szakdolgozati témát is a végzős hallgatók. A rendszerbe belépni a CooSpace-en használt azonosítóval és jelszóval lehet.

Canvas: A Moodle, illetve Coospace  rendszerek alternatívájaként 2016. szeptembertől igényelhető kurzusfelület a Canvas-rendszerben is. Az ELTE szintű Canvas-rendszert azon oktatóknak ajánljuk figyelmébe, akiknek speciálisabb módszertani vagy technikai igényei vannak, illetve azok számára, akik nyílt kurzusokat kívánnak indítani, legyen az magyar, vagy angol nyelvű. A Canvas kézkönyv a https://www.elte.hu/elearning címen érhető el, melyben a főbb funkciók bemutatásán túl a kurzus igénylés menete is olvasható.

Eszközök kölcsönzése előadásokra és szemináriumokra

A Kar oktatói számára lehetőség van a tanszéki készletek felett műszaki eszközök (laptopok, projektorok, hosszabbítók) kölcsönzésére egy-egy szeminárium vagy előadás időtartamára. Az eszközök korlátozott számban személyesen kölcsönözhetők a Dékáni Hivatalban a nyitvatartási időben (hétköznapokon 9:00-17:00 óra között).

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2017.03.07.