Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Nemzetközi tanulmányok alapképzési szak

Szakigazgató: Kopper Ákos, habilitált egyetemi docens

A nemzetközi tanulmányok szak olyan képzést nyújt a hallgatóknak, amelyben egyszerre kapnak a történeti és elméleti alapok mellé világpolitikai és európai uniós ismereteket, valamint a világ legtöbb országában hasznosítható gyakorlati tudást. A cél olyan szakemberek képzése, akik nemzetközi politikai, gazdasági, jogi, valamint európai uniós ismereteik birtokában képesek elősegíteni az európai integrációs folyamatból származó kihívások kezelését, valamint a gazdasági, intézményi lehetőségek hatékony kihasználását az állami és a nonprofit szektorban, a helyi önkormányzatoknál, valamint a regionális fejlesztéssel foglalkozó intézményeknél. A végzettek képesek lesznek pályázatok előkészítésére, megírására és lebonyolítására is. Az alapképzés során megszerzett ismeretek megalapozzák a nemzetközi tanulmányok mester szintű képzését, és további társadalomtudományi mesterszakokon történő továbbtanulást. Ideális jelentkező az, aki érdeklődik a társadalomtudományok iránt, érdeklődik országok, népek és intézmények között szövődő nemzetközi kapcsolatok iránt, szeretné hasznosítani nyelvtudását.

Felvételi információk

Szak megnevezése

nemzetközi tanulmányok (ANÁ és ANK), magyar és angol nyelven is meghirdetjük 2018-ban

Képzési szint

alapképzés

Tagozat (munkarend)

nappali

Jelentkezési határidő

PÓTFELVÉTELI 2018. augusztus 6-ig, csak önköltséges képzésre!

Jelentkezés módja

a www.felvi.hu honlapon keresztül elektronikusan

Jelentkezési feltételek

érettségi bizonyítvány

Érettségi követelmény

2 érettségi tárgyat kell választani, amelyek közül legalább az egyik emelt szintű az alábbi tárgyakból: magyar vagy matematika vagy társadalomismeret vagy történelem vagy egy idegen nyelv
(választható nyelvek: angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol)

Képzési idő

6 félév

Diplomakiállítás feltétele

Az alapfokozat megszerzéséhez legalább két idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga szükséges, amelyek közül legalább az egyik a társadalomtudomány, a jogi, a gazdaságtudományok vagy a közigazgatási, katonai és rendészeti képzési területnek megfelelő szaknyelvi (nemzetközi kapcsolatok, diplomáciai, gazdálkodási menedzsment, gazdasági, idegenforgalmi, idegenforgalmi-vendéglátóipari, jogi és közigazgatási, katonai, kereskedelmi, közgazdasági, pénzügyi, üzleti) nyelvvizsga, a másik általános nyelvvizsga.
2015 előtt felvettek esetén:
Az alapfokozat megszerzéséhez legalább két idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2) komplex típusú nyelvvizsga.

Megszerezhető végzettség

nemzetközi kapcsolatok szakértő

Önköltség

250 000 Ft/félév magyar nyelvű képzésen, 300 000 Ft/félév angol nyelvű képzésen

Állami ösztöndíjas

minimumpontszám

465Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2018.07.30.