Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Bencsik Panka, survey statisztika mesterszak (2010-2013)

Bencsik Anna

Miért választottad ezt a mesterszakot a TáTK-n?
Egy olyan szakot kerestem, aminek modern, külföldön is versenyképes a tanterve, és speciális tudást ad. Tetszett, hogy a társadalomtudomány és a matek keveréke, és alapszinten programozni is tanít.

Mit kaptál a képzéstől a TáTK-n töltött idő alatt?
Az órákon kívül sok lehetőség volt konferenciákra menni, és a külsős, szakmában aktív oktatók miatt tényleg azt éreztük, hogy abban a tantárgyban naprakész tudást kapunk. Nekem különösen szerencsésen alakult, hogy a kötelező szakmai gyakorlatomat tanítással tölthettem. Az alapszakosoknak tartott óráimon szerzett tapasztalat mindenképp előnynek számított a doktori jelentkezés során, főleg külföldön.

Jelenleg mivel foglalkozol, és hogyan hasznosítod az itt szerzett tudást?
Másodéves doktorandusz vagyok Angliában, a University of Sussex-en. Közgazdaságtan tanszéken kutatok egy interdiszciplináris témát, ami szintén mutatja, hogy a survey statisztika szak mennyi helyre nyit kaput. Napi szinten használok komplex statisztikai módszereket, és kódolom le őket Statában. A survey statisztika nélkül ez szóba sem jöhetne.

Mit üzennél az érdeklődő felvételizőknek, mire számítsanak, ha bejutnak erre a szakra?
Meglepett, hogy mennyire összetartó volt a szak, 20-30 fővel nagyon jó közösség alakult ki. Nagyon sokféle háttérrel jöttünk a survey-re, így egyesek az elméleti vagy matekosabb tárgyakban voltak erősek, mások a piackutatáshoz közeliekben. A vizsgák előtt, aki épp a legjobban értette az anyagot, az vette át az egész csoportunkkal.

(2016. április)

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2016.05.02.