Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Dékáni köszöntő

juhász gábor profilkép

Kedves Elsőévesek! 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karának minden oktatója és dolgozója nevében köszöntöm Önöket az egyetemi polgárok körében.

Beiratkozásukkal Magyarország legnagyobb hagyományokkal bíró felsőoktatási intézményének egyik fiatal, és 2003 őszén történt megalakulása óta dinamikusan fejlődő karának hallgatóivá váltak, ahol négy alap- és tizenkét mesterszakunkkal egyedülállóan széles képzési kínálatot biztosítunk hallgatóink számára. Szombathelyi intézményünkben pedig két alapképzési szakon, valamint két felsőoktatási szakképzésen várjuk hallgatóinkat. Önök egy olyan intézményt választottak, amelyik nem elégszik meg azzal, hogy a hazai társadalomtudományok legértékesebb történeti örökségének birtokosa, hanem minden erejét latba veti, hogy javítsa helyzetét a társadalomtudományi oktatás és kutatás nemzetközi élvonalában is.

Hamarosan tapasztalatot szerezhetnek arról, hogy a kemény tanulmányi követelmények támasztása mellett a Társadalomtudományi Karon oldott, nyitott légkör fogadja majd Önöket, amelyben kérdéseikkel nyugodtan fordulhatnak tanáraikhoz, akik nem csak a tanórákon, hanem akár informális folyosói beszélgetéseken is igyekeznek megosztani Önökkel megszerzett tudásukat.

Az egyetemista életmód nagyfokú szabadságot biztosít Önöknek, ami ugyanakkor felelősséggel is jár, hiszen maguk helyett senki sem fogja beosztani az idejüket: nem kényszerítjük Önöket egyes kurzusok elvégzésére, csak kivételesen kapnak házi feladatot, és nem fognak felelni az egyes anyagrészekből. Ugyanakkor kemény zárthelyiken és hatalmas tudásanyagot átfogó vizsgákon mérettetik meg az, hogy miként tudtak élni a megnyíló lehetőségekkel. Tapasztalni fogják azt is, hogy nem elégszünk meg lexikális tudásuk ellenőrzésével, hanem azt is elvárjuk, hogy a társadalom- és gazdaságtudományok művelőiként tegyenek szert az önálló kritikai gondolkodás képességére is, e nélkül ugyanis alkalmatlanok maradnának arra, hogy az egyetemről kikerülve igazi értelmiségi életet éljenek.

Tanulmányaik mellett az egyetemen és a karon rengeteg kulturális, sport és egyéb szabadidős program várja Önöket. Használják ki ezeket a lehetőségeket, hiszen ezekkel életük legszebb éveivé tehetik a nálunk töltött időt! Ismerjék meg hallgatótársaikat és oktatóikat, és kössenek olyan barátságokat, amelyek végigkísérhetik magukat egész életpályájukon!

Érezzék jól magukat az ELTE Társadalomtudományi Karának hallgatóiként, vegyenek részt közös programjainkon, és ne feledjék: az egyetem polgáraiként mostantól intézményünket Önökön keresztül is megítéli a külvilág.

Juhász Gábor
dékán

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2017.07.26.