Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

"A történelem és a technológia találkozása"

HRSZE

MEGHÍVÓ

 

 


Szeretettel meghívjuk a Társadalomtudományi Kar, a Hilscher Rezső Szociálpolitikai Egyesület és a Szociális Tanulmányok Intézete által szervezett Történeti Műhelyre.

A 2017/18-as év tanév záró eseménye lesz a Műhely, ugyanakkor egy hosszabb távra rendezett program nyitó rendezvénye is. Deák Gábor – aki beszélni fog a Műhelyen – elkezdte katalogizálni a Budapesten található emléktáblákat és szobrokat. Ezen a halmazon belül a Hilscher Egyesület különös érdeklődéssel fordult a szociális rendszer, illetve a szociális munka fejlődésével kapcsolatos emlékekhez.

Ebben a tanévben mester szakos szociális munkás hallgatók egy csoportja elkezdte a gyűjtőmunkát. Kerületek szerint kezdtek dolgozni. A mostani Műhely a csoport bemutatkozása is egyben. Ennek keretében két hallgató fogja bemutatni kutatásuk első eredményeit.

A történeti kutatás mellett egy másik innovációt is szeretnénk megbeszélni. Vendégünk lesz ugyanis Szántó György mérnök úr, aki egy olyan mobiltelefonos applikációt fejlesztett ki, ami lehetővé teszi, hogy pl. turisták – egy alacsony díjazás ellenében - idegenvezető nélkül, saját telefonjukon keresztül egyfajta hangoskönyvként hozzáférhessenek fontos információkhoz a város fontos épületeiről. Miért ne lehetne összekötni a két elképzelést? 

 A Történeti Műhely programjának címe: A történelem és a technológia találkozása

 Időpont: 2018. május 30. 16:00 óra.

 Helyszín: ELTE TáTK (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a), 5.55 terem

 Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/133434744188864/  

 Várunk minden érdeklődőt!

 

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2018.05.28.