Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Győzött az ELTE TáTK ELTECON-csapata az Inter-University Student Economics Tournament 2018-on

32 ország 87 csapata közül az ELTE Társadalomtudományi Kar alkalmazott közgazdaságtan (ELTECON BA) szakos hallgatói csapata nyerte meg az economics-games.com által szervezett Inter-University Student Economics Tournament 2018 közgazdaságtani versenyt.

A Nagy Kristóf–Parragi Bálint–Szajbély Zsigmond-triónak – mindannyian másodéves ELTECON BA hallgatók – a verseny során több közgazdasági szimuláció-feladatfordulón kellett bizonyítania tehetségét, hogy 2018-ban a HEC Montréal-t (#3 helyezett) és az Amherst College-ot (#2 helyezett) megelőzve megnyerjék az Inter-University Student Economics Tournamentet. 

A verseny a több mint 30 ország egyetemeit képviselő csapatok mikroökonómiai, játékelméleti, piacszerkezeti, viselkedés-gazdaságtani és környezet-gazdaságtani kompetenciáit méri, így a versenyfeladatok megoldása széles körű tudást és stratégiai gondolkodást követel.

A döntőbe került további csapatok – akiket az ELTE csapata megelőzött – a következő illusztris egyetemeket képviselték:

#4 Toulouse School of Economics

#5 CentraleSupélec

#6 Australian National University

#7 Universidade de Coimbra

#8 Universiteti i Tiranës

#9 University of Michigan

#10 Augustana University

#11 University of Chicago

#12 National Economics University

Gratulálunk a csapatnak: Nagy Kristófnak, Parragi Bálintnak és Szajbély Zsigmondnak, valamint tanáraiknak: Kőhegyi Gergelynek és Bakó Barnának! 


Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2018.12.04.