Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Hírek

Survey statisztika és adatanalitika MSc - Felvételi felkészülést segítő konzultációk

2019-ben az ELTE TáTK survey statisztika és adatanalitika mesterszak oktatói három konzultációs alkalmat tartanak a felvételire készülő leendő hallgatók számára. Ezen alkalmak célja, hogy segítsék a jelentkezők felkészülését. 

A konzultációs alkalmakon a felvételi anyag előre meghatározott fejezeteivel foglalkoznak. A konzultációs alkalmakon rövid tudáspróbát követően a hallgatóknak lehetőségük van feltenni az adott témakörre vonatkozó kérdéseiket, mód nyílik a súlypontok, lehetséges buktatók, egyes feladatok átbeszélésére. Ezen alkalmak nem "gyorstalpaló" felkészítő órák, hiszen ilyen rövid időkeretben erre nincs lehetőség. A konzultációk akkor tudják segíteni a felkészülést, ha a felvételizők az irodalom aktuális fejezeteit már áttekintették, a feladatok többségét már megoldották, vannak kérdéseik.

A konzultációk pénteki napokon lesznek, időtartamuk körülbelül 60 perc. 
A konzultációk dátumai, valamint az időpont előtt áttekintendő felvételi anyagrész:
március 22.: Freedman I-II-III fejezetek
április 26.: Freedman IV-V, Rudas 1-5 fejezetek
május 10.:Freedman VI-VII-VIII, Rudas 6-11 fejezetek
A konzultációkon való részvétel természetesen nem kötelező.

A részvétel ingyenes. 

Ha érdekli Önt a lehetőség, és hozzájárul ahhoz, hogy a konzultációkhoz kapcsolódóan információkat küldjünk Önnek, kérjük ezen kérdőív segítségével adja meg az adatait.

Előzetes regisztráció a konzultációs alkalmakra 

Az ELTE TáTK survey statisztika és adatanalitika MSc 2019-től hivatalosan viseli az EMOS logóját

Az Európai Statisztikai Hivatal mellett működő EMOS Iroda, amely az Európában működő hivatalos statisztikai módszerek oktatását támogató, elismerő intézmény (European Master in Official Statistics) 2018-ban harmadszor hirdette meg az akkreditáció lehetőségét az Európai Gazdasági Térségben működő felsőoktatási intézmények számára a statisztikai mesterképzések elismerésére. Ezen a pályázaton Magyarországon elsőként az ELTE TáTK survey statisztika és adatanalitika mesterszakja kapta meg a minősítést, így a szak 2019-től (4 éven keresztül) jogosult használni az akkreditált hivatalos képzés címet.

Az akkreditáció elismerte, hogy az ELTE TáTK survey statisztika és adatanalitika mesterszakja magas minőségben oktatja azokat az ismereteket, amelyek szükségesek és hasznosak a hivatalos statisztikai intézmények által nyújtott szolgáltatások, vizsgálatok elvégzéséhez, értelmezéséhez. 

Az EMOS nem pusztán egy akkreditációtípust jelent, hiszen az akkreditált intézmények (jelenleg 14 országból 22 intézmény)  rendszeres szakmai találkozókon vesznek részt, amelyek intézményközi projekt-, tapasztalatcsere- és képzésfejlesztés-lehetőségeket biztosítanak. 

A survey statisztika és adatanalitika mesterszak vezetése a pályázatban jelezte, hogy a minősítés elnyerését követően lehetőség nyílik az érdeklődők számára "hivatalos statisztika szakirány" elvégzésére. 

Mit jelent a "hivatalos statisztika"? A hivatalos statisztika szakirány-képzés során olyan témák, elemek kerülnek előtérbe, amelyek megismertetik a hallgatót a hivatalos statisztikai szolgáltatások és megoldások jellegzetességeivel, feltételeivel és eszközeivel. A hazai intézmények között nem csak a KSH – bár döntő jelentősége van az ilyen jellegű elemzésekben – lehet munkáltatója az itt végzett diákoknak, de más ágazatok (oktatás, egészségügy, pénzügy) hivatalai – vagy éppen ezen adatok felhasználói, elemzői is érintettek. Ezt a szakirányt olyanoknak ajánljuk, akik vagy már most is ezekben az intézményekben dolgoznak, vagy ilyen érdeklődéssel bírnak akár magyar, akár európai szinten. Az EMOS tanácsadó testülete többször is kifejezte abbéli reményét, hogy ezekből a képzésekből fognak származni az Eurostat jövőbeli munkavállalói, szakértői. 
Tanúsítvány
Kísérőlevél

 
Üzleti elemzés kurzus

A most következő félévben indul az Üzleti elemzés óra, aminek elkészült a kurzusleírása, megtaláljátok benne a teljesítés feltételeit is. Az óra keretében üzleti életben meghatározó cégek képviselői fognak előadni.
A terveink szerint folyamatosan közölni fogjuk, hogy ki érkezik előadóként és honnan. A kurzus alkalmai szabadon látogathatók bárki számára, akik nem akarnak jegyet szerezni, azokat is várjuk egy-egy fontosabb, érdekesebb előadásra. 

 • Üzleti elemzés tematika
 • A survey statisztika és adatanalitika MSc nevet viseli a 2019/2020-as tanévtől kezdődően survey statisztika MSc programunk. 

  A program (ahogy korábbi elnevezése is mutatja) a survey módszerrel, azaz a mintavételen alapuló megkérdezéssel gyűjthető adatok elemzésének oktatására jött létre 2009-ben, és elsősorban közvélemény- ill. piackutatókat képzett. Az azóta lezajlott adatforradalom, a mindennapi tevékenységeink során létrejövő digitális adatok megjelenése a legkülönbözőbb területeken generált adatanalitikai igényeket. Erre az igényváltozásra reagálva az elmúlt években a képzés tartalma jelentősen megváltozott, mind az oktatott eszközöket, mind a célzott munkaerő-piaci területeket tekintve. A tartalmi változásokat követve most az elnevezés is megváltozott.

  Meggyőződésünk szerint az ideális adatelemző három alapvető tudásterület metszéspontján áll, programunk is erre az elvre épül. Erős statisztikai tudást adunk át, aminek segítségével új ismereteket lehet kinyerni az adatokból. E mellé programozói tudás kell a hatékony adatkezelés érdekében. A harmadik feltétel pedig a társadalomtudományi tudás, ismerni kell ugyanis adataink kontextusát. Ezek mellé a jó kérdések feltételéhez, a jó adatok kijelöléséhez és a jó interpretációk megtalálásához szükséges kreativitás fejlesztését is igyekszünk megvalósítani üzleti analitikai kurzusainkon. A szakot elvégzett hallgatók a klasszikus survey statisztikusi tudáson túl képesek nagy adatbázisok elemzésére; hálózatelemzési, szöveganalitikai, adatbányászati ismeretekkel bírnak; több statisztikai csomagot és programnyelvet ismernek és képesek online kutatások, webanalitika kivitelezésére is a társadalomkutatás tudományos, közigazgatási és üzleti alkalmazásaiban egyaránt.

  A survey statisztika MSc program az ELTE legnépszerűbb mesterszakának egyike. 2017-ben az egyetem 117 mesterszakja közül az első helyes jelentkezők számát tekintve a 7. volt.


  Találkozó a végzettel – Bencsik Panka, a Survey statisztika MSc volt hallgatója, jelenleg közgazdaságtudományi doktorjelölt, University of Sussex


  Időpont: 2018. december 3. hétfő, 15:30-17:00
  Helyszín:  ELTE TáTK Tanári Klub (1117 Bp. Pázmány P. sétány 1/a, 2.139. terem)

  A találkozó első felében Panka a survey-es diploma utáni éveiről (Kellner Scholar, Bard College, Annandale-on-Hudson, New York ill. Fulbright Scholar, Brookings Institution, Washington, DC) és a doktori tanulmányairól mesél, majd jelenlegi kutatásáról tart összefoglalót.
  A kutatás kivonata: 

  Stress on the sidewalk: The mental health costs of close proximity crime

  I apply novel, extremely micro-level datasets to provide new evidence on crime's impact on mental health. I find that each reported violent and sexual crime significantly increases the stress levels of those in the vicinity for three days after the crime was committed. The temporal aspect of the effect is specifically driven by violent and sexual crimes committed two days earlier, a lag which suggests the presence of a mediator of the information--word of mouth or the media. To measure that, I scrape news data and observe significant increases in nationwide stress levels in response to the number of articles published on the topic of crime in the domestic news section of multiple daily newspapers. I measure crime's effect on stress by merging a unique daily response panel dataset that has over 75,000 responses from 2010 to 2017 in the Thames Valley region of England with secure access data containing every reported crime in the same region with exact location, time, and event characteristics. The result that violent and sexual crimes increase stress holds with extensive controls for individual fixed effects, circumstantial characteristics, and spatial fixed effects, including fixed effects for the smallest level of census geography in England that contain only an average of 250 people.

  Idén a Statisztika Tanszék és a KSH a YSM szervezője

  A Young Statisticians Meeting 23 éve élő diák-vándorkonferencia, Ausztria, Horvátország, Olaszország és Szlovénia statisztika képzéseinek részvételével. Magyarországot a szervezők között a kar Statisztika tanszéke képviseli, de az ELTE TTK, a DE és az SZTE is rendszeresen küld előadókat. 
  2018-ban a tanszék Balatonfüreden rendezi a konferenciát, október 12-14 között, a Központi Statisztikai Hivatal társszervezésével. 
  Az előadók közé bejutott Mayer Balázs, tavaly végzett survey-es hallgatónk is, előadásának címe "Homofília hatása hálózatokban lejátszódó véleménydinamikai folyamatokra- ágens alapú szimuláció". Balázs egy 2017-es, Physics and Society-ben megjelent cikk kontraintuitív eredményét (miszerint a vélemények szerinti homofília nagyobb mértéke az össztársadalmi konszenzus létrejötte felé hat) próbálta különböző feltételek változtatásával körbejárni. 
  Szeretettel várjuk az érdeklődőket, a részletes program itt.

  TDK Módszertani Műhelyszeminárium

  Az ELTE TáTK TDK-műhelye nemzetközi tanulmányok, kvantitatív módszertan és szociális munka fókuszú kurzusokat szervez a 2018/19-es tanév őszi szemeszterében.  
  A kurzusok az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzeti Tehetség Programjának támogatásával valósulnak meg, az NTP-HHTDK-18-0027 "Kutatási és készségfejlesztés TDK-zó hallgatók számára" projekt keretében.
  A Módszertani Műhelyszeminárium első előadását Németh Renáta [habilitált egyetemi docens, Statisztika Tanszék] tartotta szeptember 24-én. 

  Clementine - vállalati együttműködések

  A Clementine és a Survey Statisztika MSc együttműködése keretében tavaly a cég szöveganalitikai workshopot tartott a szakon, a következő szemeszterre már teljes kurzust alakítanak ki ebben a témában a szak oktatói és a cég munkatársai. E szemeszterre pedig szöveganalitikai szakdolgozati témákat ír ki a cég a survey-es hallgatóknak, a robotokkal való beszélgetés jellegzetességeitől a weben megfigylehető átalakuló médiafogyasztási szokásokon át a politikai pártok Facebook-aktivitásáig.

  Marco Marozzi vendégelőadása

  Az ELTE TáTK Statisztika Tanszéke szeretettel vár minden érdeklődőt Marco Marozzi (Ca’ Foscari University of Venice) Measuring the perceived level of socio-economic threat from immigrants c. vendégelőadására.

  Dátum: 2018. június 13, 15 órakor

  Helyszín:  ELTE TáTK (Pázmány Péter sétány 1/a, 0.100A-as terem).

  Marco Marozzi, a Ca’ Foscari University of Venice docense, a Journal of Statistical Computation and Simulation szerkesztője, több más publikáció mellett a Wiley-nál megjelent  Nonparametric Hypothesis Testing: Rank and Permutation Methods with Applications in R c. könyv társszerzője. 


  Clementine workshop

  A Survey Statisztika MSc és az SPSS Hungary együttműködése keretében a Clementine szövegbányászati eszköz alkalmazásáról tart május 10-én és 17-én a cég két munkatársa, Kovács-Ördög Zita és Máté Anna 2*4 órás workshopot a mesterszak Adattudomány kurzusán.

  Dr. Vukovich Gabriella előadása

  2018. 05. 02-án karunkra látogatott előadást tartani a Központi Statisztikai Hivatal, valamint az ENSZ Statisztikai Bizottságának elnöke, dr. Vukovich Gabriella. Előadásának témája a nemzetközi statisztikai környezet változása volt, továbbá a magyar és Európai Uniós statisztikai rendszerek együttműködései. Az előadáson szó volt az Eurostat és az ENSZ feladatairól és az ehhez igazodó hazai gyakorlatokról is. Elnök asszony a Statisztika Tanszék meghívásának tett eleget, az előadás a survey statisztika MSc statisztikatörténet és közigazgatási adatgyűjtési rendszerek kurzusa keretében hangzott el. E kurzus a KSH együttműködésével valósul meg ebben a szemeszterben, az egyes területeket a KSH kiemelt szakértői ismertetik a hallgatókkal. A kurzus sikeresnek bizonyult, a tanszék tervezi a folytatását.
  (Az előadás képgalériája a címre kattintva elérhető.)

  Rakovics Márton a 2018. év fiatal biostatisztikusa

  Gratulálunk Rakovics Mártonnak, a Statisztika Tanszék oktatójának, aki pályázatával elnyerte a 2018. év fiatal biostatisztikusa címet a Klinikai Biostatisztikai Társaság pályázatán. Marci a társaság ülésén tartott előadásban egy, a doppingteszteknél is alkalmazható statisztikai módszer fejlesztéséről beszélt. 
  A címre kattintva elérhető az előadás ppt-je.

  Beszámoló: Hackathon civil adatokkal

  Az ELTE Társadalomtudományi Kar, Survey Statisztika Mesterszak, a Precognox és K-Monitor közös szervezésében 2018. április 20–21-én került megrendezésre a Hackathon civil adatokkal verseny. A verseny célkitűzése az volt, hogy a versenyzők 12 óra alatt olyan, laikusok által is érthető, adatvizualizációkra épülő, lehetőleg nyílt forráskódú szoftvereket használó elemzéseket és az őket bemutató prezentációkat hozzanak létre, amelyek segítik a társszervező civil kezdeményezések által hozott adatok (járókelő.hu adatai, Városműhely új lakásépítési adatbázisa, Helsinki Bizottság szabálysértési eljárási adatai, Voksmonitor adatai) mögött található, közügyekhez kapcsolódó problémák megértését. 
  A bennlakásos versenyen öt négyfős csapat vett részt. Mentorként a Statisztika Tanszék oktatói, a társszervező Precognox és K-Monitor, illetve az adatokat ajánló civil szervezetek munkatársai segítették egész nap a versenyzők munkáját.
  Első helyen a survey statisztika mesterszakos Gitegylet végzett (Ézsiás-Nagy Szimonetta, Mayer Balázs, Mogyorósi Pálma, Szilágyi Ádám); míg a második hely az Eltecon-os HackerMen-é lett (Berei Gábor, Bíró János, Háló Martin Buda, Horváth Gábor). A harmadik helyezett a survey szakos FK csapat lett (Aba Szabina, Hőbér Boglárka, Ignácz Blanka, Romháti Rita); negyedik helyen az Eltecon-os Szluckij (Tótok Barbara, Virincsik Réka, Katona Sándor, Sebes Blanka) és az Angelusz szakkolégium Hiper Ninja Team-je (Buda Jakab, Katona Nóra Panna, Mónus Gergely, Sárkány András) végzett.
  „Missziónk volt, hogy az adatelemzésben jártas hallgatókat élő társadalmi témákkal szembesítsük. Szerettünk volna egy olyan, a piaci kihívások mintáihoz illeszkedő versenyt rendezni, amely során éles helyzetben, csapatban, megrendelő által adott kérdésre válaszolva, rövid határidővel kell projektmunkát folytatnia a versenyzőknek – méghozzá úgy, hogy a megrendelői briefekre kreatív megoldásokat szolgáltassanak. A Hackathon másodlagos – de szintén fontos – célja, hogy népszerűsítse a kiaknázatlan társadalmi adatvagyonban rejlő lehetőségeket. A verseny sok tanulsággal szolgált mind a diákok, mind a szervezők, mind pedig a megrendelőként fellépő civilek számára, így egyértelműen tervezzük társszervezőinkkel a folytatást, immár ELTE-n kívüli diákokat is megcélozva!” – nyilatkozta Németh Renáta, az ELTE Társadalomtudományi Karának stratégiai dékánhelyettese és a Statisztika Tanszék vezetője.

  Fotók/tudósítások az versenyről elérhetőek a Hackathon civil adatokkal Facebook-esemény-oldalán.

  Németh Renáta és Luksander Alexandra cikke megjelent a Field Methods-ban

  Németh Renáta [habilitált egyetemi docens és tanszékvezető, Statisztika Tanszék] volt tanítványával, Luksander Alexandrával közösen írt "Strong Impact of Interviewers on Respondents’ Political Choice" c. cikke megjelent a Field Methodsc. Q1-kategóriás folyóiratban. A cikk aktuális témát vizsgál: a kérdezőbiztosok erős hatását detektálja a politikai közvéleménykutatások során kapott válaszokra.

  A cikk absztraktja >>
  Despite much literature on interviewer effects, limited attention has been paid to party preference surveys, although the effect is expectedly strong in this field. This article analyzes interviewer effects in a face-to-face political survey. Specifically, we are interested in whether the interviewer’s own party preference has an effect on the respondent’s party choice. We used cross-classified two-level logistic regression models with median odds ratio as effect size. We found four main results: (1) Place of residence significantly affects political preference, but interviewers do so to the same degree; (2) the size of these effects is comparable to those of demographic characteristics of the respondent; (3) interviewers’ political preference has an effect and it does not disappear once controlled for obvious interviewer characteristics; and (4) the impact of political preference is such that respondents tend to have a preference similar to that of their interviewers. A cikk elérhető a következő linken.


  CIVIL HACKATHON-t szervez a Survey Statisztika MSc képzés...

  ...az adatnyilvánosság meghatározó képviselőjével, a K-Monitorral, és az adatanalitika vezető cégével,  a Precognox-szal közösen 2018 április 28-án.

  A Hackathont elsősorban első- és másodéves ELTE Survey Statisztika mesterképzésen részt vevő hallgatók számára szervezzük, viszont korlátozottan más intézményekből és szakokról is várunk egyéni vagy csapatos jelentkezéseket. (Többek között az ELTE Angelusz Róbert Szakkollégiuma is kiállít egy csapatot.) A versenyzőknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy adatelemzési, programozási és adat-vizualizációs képességeiket hasznosíthassák/bemutathassák a verseny során. Az egész napos verseny során a csapatok munkáját mentorok (a Precognox és a K-Monitor munkatársai, az ELTET TáTK oktatói és a kutatási kérdéseket hozó nonprofit szervezetek képviselői) segítik. 

  Az indulók feladata az lesz, hogy a megadott témakörök adatait (amit egyes civil szervezetek bocsájtanak rendelkezésre) feldolgozzák, elemezzék és azok között újszerű összefüggéseket mutassanak ki az adat-vizualizáció eszközeivel; de akár egy olyan eszközt is tervezhetnek, amely később is hasznos lehet a résztvevő szervezetek számára. A választható témakörök alapjául civil kezdeményezések és szervezetek által felvetett problémákhoz kapcsolódó adatbázisok szolgálnak majd, mint például a szabálysértések kriminalizációja (Magyar Helsinki Bizottság) vagy lakásadatok a Kritikai Városkutatási Műhelytől.

  A verseny missziója, hogy az adatelemzésben jártas hallgatókat élő társadalmi témákkal szembesítse, valamint megtanítsa őket arra, hogy éles helyzetben, csapatban és rövid határidővel miként lehet úgy projektmunkát folytatni, hogy a megrendelői briefekre kreatív megoldásokat szolgáltassanak. A Hackathon másodlagos – de szintén fontos – célja, hogy népszerűsítse a kiaknázatlan társadalmi adatvagyonban rejlő lehetőségeket.

  Az ELTE TáTK survey statisztikus mesterképzése és a KSH közötti együttműködés keretében új kurzus indul

  Az ELTE TáTK survey statisztikus mesterképzése és a KSH közötti együttműködés keretében megvalósuló kurzuson a közigazgatási adatgyűjtési rendszerekről tartanak előadást a KSH szakértői. Szó lesz a hazai és nemzetközi adatgyűjtési rendszerekről, az elérhető adatokról, korszerű adatgyűjtési technikákról (mint kísérleti statisztika), a hivatalos statisztika Big Data-munkáiról, a törvényi vonatkozásokról és az adatvédelem oldaláról. A félév során 3 blokkban, a KSH épületében korlátozott számban, a kurzus hallgatóin kívül is tudunk fogadni vendégeket, ezért szeretettel várjuk az érdeklődő kollégákat, doktori hallgatókat. (A program a jelen hír címére kattintva letölthető.)

  A CEU reklámjában alkalmazza Knap Árpád hallgatónk adatvizualizációs munkáját

  A CEU (Közép-európai Egyetem) Knap Árpád végzős survey statisztika mesterszakos hallgatónk tavalyi pályázati anyagával reklámozza idei Data Stories pályázati kiírását. Árpád a Python programozás órára készítette beadandó feladatként az airbnb elemzést.
  További info a címre kattintva elérhető.

  TáTK-s részvétel a YSM-en

  Az Austrian, Croatian, Hungarian, Italian and Slovenian Meetings of Young Statisticians (YSM) elnevezésű nemzetközi kooperáció éves vándorkonferenciáján két hallgatónk is sikerrel szerepelt a közelmúltban. A Zágrábban megrendezésre kerülő program hazai szervezői Németh Renáta és Rudas Tamás kari oktatók voltak. A TáTK-t képviselő Nagy Bálint és Kis György Márk survey statisztikus hallgatók előadásai a főleg PhD-hallgatók uralta mezőnyben is kiemelkedők voltak. 
  Fényképalbum a Facebook-on.

  Survey statisztika szak – évnyitó

  Szeptember 6-án került megrendezésre a survey statisztika szak évnyitó délutánja. Az esemény során a hallgatók megismerhették egymást, a szak oktatóit és képzési tartalmát – illetve az oktatókkal közösen szerződés formájában fogalmazták meg elvárásaikat és vállalásaikat. Részletek a szerződés preambulumából: „Mi, a Survey Statisztika Mesterszak oktatói arra szerződünk, hogy partneri viszonyban nyitott, gondolkodó embereket képezzünk, akik megfelelő eszközökkel rendelkeznek a világ kritikai, racionális megértéséhez…” – továbbá –, „Mi, a Survey Statisztika Mesterszak hallgatói a képzés során arra törekszünk, hogy szellemileg többé váljunk, támogató intézményi keretek között.”

  Zhiliang Ying, a Columbia Egyetem statisztikaprofesszora tart előadást a TáTK-n

  2017. szeptember 29-én Zhiliang Ying, a Columbia Egyetem Statisztika Karának professzora Rudas Tamás professzor meghívására előadást tart karunkon „Méréselmélet és statisztikai modellek” címmel.

  Tanszékünk címzetes egyetemi docense, Máth András lett 2017. márciusától a digitális reklámpiac legnagyobb hazai szervezete, az IAB Hungary ügyvezetője.

  Kiemelkedő minősítéssel zárta ösztöndíjas kutatási időszakát Németh Renáta

  Oktatónk, Németh Renáta Bolyai Kutatási Ösztöndíjjal támogatott hároméves kutatási időszakát az ösztöndíj kuratóriuma "kiemelkedő" minősítéssel értékelte. A kutatás az ösztöndíjas időszak lezárultával nem fejeződött be, de eredményeinek összefoglalása habilitációs disszertációként elérhető.

  Tudományos Diákköri Konferencia - 2016

  A 2016. december 16-án tartott kari Tudományos Diákköri Konferencián 15 TáTK hallgató szerezte meg a jogot az OTDK-n való indulásra. 3 dolgozat szerzője megosztott első helyezést, 6 dolgozat szerzője különdíjat kapott. Az  első helyen végzettek között volt egyik hallgatónk is,  Ilyés Virág, dolgozatának címe: A korábbi munkatársak elhelyezkedési kilátásokra gyakorolt hatása és annak mérése adminisztratív panel adatok segítségével (konzulens: Simon Dávid). Különdíjat kapott a survey-es  Angyal Emese: A pirézek története - Az idegenellenesség mérése egy fiktív etnikum használatával című munkájára (konzulens: Sik Endre).

  Migráció - a valóság közelítése innovatív módszerekkel

  Hárs Ágnes (a Kopint kutatója) vezetésével, valamint Németh Renáta és Simon Dávid oktatóink részvételével 2016 decemberében három éves OTKA kutatás indult. A kutatás címe: Migráció - a valóság közelítése innovatív módszerekkel. A kutatás előkészítése, majd lebonyolítása hallgatói részvétellel zajlik. Az előkészítéshez kapcsolódóan szakdolgozati témát is hirdettünk.

  Migráció az egészségügyben: jelenségek és magyarázatok

  2013-15 között zajlott a „Migráció az egészségügyben: jelenségek és magyarázatok” (ID.: 101067) című OTKA kutatás, melynek módszertani vezetője Simon Dávid, a szak oktatója volt. A kutatásba több hallgatót is bevontunk.

  Végzős hallgatónk a 21. Fiatal Statisztikusok Konferenciáján

  Balogh Kitti végzős survey statisztika szakos hallgatónk a szlovéniai Piranban adott elő a 21. Fiatal Statisztikusok Konferenciáján. A konferenciát magyar részről az ELTE TáTK Statisztika Tanszék szervezte.

  HR-kitekintő

  2016. március 10-én rendezte a szak HR-kitekintő programját, melynek célja, hogy megismertesse a szak hallgatóival az üzleti élet szereplőinek egy részét, és bemutassa az elhelyezkedési lehetőségeket éppúgy, mint az ott felmerülő elvárásokat. 

  Survey statisztika diákverseny 2014

  Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar Statisztika Tanszék (az egyetem Survey Statisztika mesterképzésének gazdája) diákversenyt hirdet alapképzésben résztvevő, a survey statisztika iránt érdeklődő hallgatók számára. Jelentkezés: 2014. január 30.

  Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2019.02.18.