Hírek

A CEU reklámjában alkalmazza Knap Árpád hallgatónk adatvizualizációs munkáját
A CEU (Közép-európai Egyetem) Knap Árpád végzős survey statisztika mesterszakos hallgatónk tavalyi pályázati anyagával reklámozza idei Data Stories pályázati kiírását. Árpád a Python programozás órára készítette beadandó feladatként az airbnb elemzést.
További info a címre kattintva elérhető.

TáTK-s részvétel a YSM-en
Az Austrian, Croatian, Hungarian, Italian and Slovenian Meetings of Young Statisticians (YSM) elnevezésű nemzetközi kooperáció éves vándorkonferenciáján két hallgatónk is sikerrel szerepelt a közelmúltban. A Zágrábban megrendezésre kerülő program hazai szervezői Németh Renáta és Rudas Tamás kari oktatók voltak. A TáTK-t képviselő Nagy Bálint és Kis György Márk survey statisztikus hallgatók előadásai a főleg PhD-hallgatók uralta mezőnyben is kiemelkedők voltak.
Fényképalbum a Facebook-on.

Survey statisztika szak – évnyitó
Szeptember 6-án került megrendezésre a survey statisztika szak évnyitó délutánja. Az esemény során a hallgatók megismerhették egymást, a szak oktatóit és képzési tartalmát – illetve az oktatókkal közösen szerződés formájában fogalmazták meg elvárásaikat és vállalásaikat. Részletek a szerződés preambulumából: „Mi, a Survey Statisztika Mesterszak oktatói arra szerződünk, hogy partneri viszonyban nyitott, gondolkodó embereket képezzünk, akik megfelelő eszközökkel rendelkeznek a világ kritikai, racionális megértéséhez…” – továbbá –, „Mi, a Survey Statisztika Mesterszak hallgatói a képzés során arra törekszünk, hogy szellemileg többé váljunk, támogató intézményi keretek között.”

Zhiliang Ying, a Columbia Egyetem statisztikaprofesszora tart előadást a TáTK-n
2017. szeptember 29-én Zhiliang Ying, a Columbia Egyetem Statisztika Karának professzora Rudas Tamás professzor meghívására előadást tart karunkon „Méréselmélet és statisztikai modellek” címmel.

Tanszékünk címzetes egyetemi docense, Máth András lett 2017. márciusától a digitális reklámpiac legnagyobb hazai szervezete, az IAB Hungary ügyvezetője.

Kiemelkedő minősítéssel zárta ösztöndíjas kutatási időszakát Németh Renáta
Oktatónk, Németh Renáta Bolyai Kutatási Ösztöndíjjal támogatott hároméves kutatási időszakát az ösztöndíj kuratóriuma "kiemelkedő" minősítéssel értékelte. A kutatás az ösztöndíjas időszak lezárultával nem fejeződött be, de eredményeinek összefoglalása habilitációs disszertációként elérhető.

Tudományos Diákköri Konferencia - 2016
A 2016. december 16-án tartott kari Tudományos Diákköri Konferencián 15 TáTK hallgató szerezte meg a jogot az OTDK-n való indulásra. 3 dolgozat szerzője megosztott első helyezést, 6 dolgozat szerzője különdíjat kapott. Az  első helyen végzettek között volt egyik hallgatónk is,  Ilyés Virág, dolgozatának címe: A korábbi munkatársak elhelyezkedési kilátásokra gyakorolt hatása és annak mérése adminisztratív panel adatok segítségével (konzulens: Simon Dávid). Különdíjat kapott a survey-es  Angyal Emese: A pirézek története - Az idegenellenesség mérése egy fiktív etnikum használatával című munkájára (konzulens: Sik Endre).

Migráció - a valóság közelítése innovatív módszerekkel
Hárs Ágnes (a Kopint kutatója) vezetésével, valamint Németh Renáta és Simon Dávid oktatóink részvételével 2016 decemberében három éves OTKA kutatás indult. A kutatás címe: Migráció - a valóság közelítése innovatív módszerekkel. A kutatás előkészítése, majd lebonyolítása hallgatói részvétellel zajlik. Az előkészítéshez kapcsolódóan szakdolgozati témát is hirdettünk.

Migráció az egészségügyben: jelenségek és magyarázatok
2013-15 között zajlott a „Migráció az egészségügyben: jelenségek és magyarázatok” (ID.: 101067) című OTKA kutatás, melynek módszertani vezetője Simon Dávid, a szak oktatója volt. A kutatásba több hallgatót is bevontunk.

Végzős hallgatónk a 21. Fiatal Statisztikusok Konferenciáján
Balogh Kitti végzős survey statisztika szakos hallgatónk a szlovéniai Piranban adott elő a 21. Fiatal Statisztikusok Konferenciáján. A konferenciát magyar részről az ELTE TáTK Statisztika Tanszék szervezte.

HR-kitekintő
2016. március 10-én rendezte a szak HR-kitekintő programját, melynek célja, hogy megismertesse a szak hallgatóival az üzleti élet szereplőinek egy részét, és bemutassa az elhelyezkedési lehetőségeket éppúgy, mint az ott felmerülő elvárásokat.

Survey statisztika diákverseny 2014
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar Statisztika Tanszék (az egyetem Survey Statisztika mesterképzésének gazdája) diákversenyt hirdet alapképzésben résztvevő, a survey statisztika iránt érdeklődő hallgatók számára. Jelentkezés: 2014. január 30.

Portálkezelői menü Tartalom módosításaUtolsó módosítás dátuma: 2018.01.24.