Hírek

Tanszékünk címzetes egyetemi docense, Máth András lett 2017. márciusától a digitális reklámpiac legnagyobb hazai szervezete, az IAB Hungary ügyvezetője.

Kiemelkedő minősítéssel zárta Németh Renáta ösztöndíjas kutatási időszakát Németh Renáta
Oktatónk, Németh Renáta Bolyai Kutatási Ösztöndíjjal támogatott hároméves kutatási időszakát az ösztöndíj Kuratóriuma "kiemelkedő" minősítéssel értékelte. A kutatás az ösztöndíjas időszak lezárultával nem fejeződött be, de az eredmények egy összefoglalása habilitációs disszertációként elérhető.

Tudományos Diákköri Konferencia - 2016
A 2016. december 16-án tartott kari Tudományos Diákköri Konferencián 15 TáTK hallgató szerezte meg a jogot az OTDK-n való indulásra. 3 dolgozat szerzője megosztott első helyezést, 6 dolgozat szerzője különdíjat kapott. Az  első helyen végzettek között volt egyik hallgatónk is,  Ilyés Virág, dolgozatának címe: A korábbi munkatársak elhelyezkedési kilátásokra gyakorolt hatása és annak mérése adminisztratív panel adatok segítségével (konzulens: Simon Dávid). Különdíjat kapott a survey-es  Angyal Emese: A pirézek története - Az idegenellenesség mérése egy fiktív etnikum használatával című munkájára (konzulens: Sik Endre).

Migráció - a valóság közelítése innovatív módszerekkel
Hárs Ágnes (Kopint kutatója) vezetésével, oktatóink, Németh Renáta és Simon Dávid részvételével 2016 decemberében három éves OTKA kutatás indult. A kutatás címe: Migráció - a valóság közelítése innovatív módszerekkel. A kutatás előkészítése, majd lebonyolítása hallgatói részvétellel zajlik. Az előkészítéshez kapcsolódóan szakdolgozati témát is hirdettünk.

Migráció az egészségügyben: jelenségek és magyarázatok
2013-15 között zajlott a „Migráció az egészségügyben: jelenségek és magyarázatok” (ID.: 101067) című OTKA kutatás, melynek módszertani vezetője Simon Dávid, a szak oktatója volt.  A kutatásba több hallgatót is bevontunk.

Végzős hallgatónk a 21. Fiatal Statisztikusok Konferenciáján
Balogh Kitti végzős survey statisztika szakos hallgatónk a szlovéniai Piranban adott elő a 21. Fiatal Statisztikusok Konferenciáján. A konferenciát magyar részről az ELTE TáTK Statisztika Tanszék szervezte.

HR-kitekintő
2016. március 10-én rendezte a szak HR-kitekintő programját, melynek célja volt, hogy megismertesse a szak hallgatóival az üzleti élet szereplőinek egy részét, módot adjon megmutatni a hallgatóknak az elhelyezkedési lehetőségeket éppúgy, mint az ott felmerülő elvárásokat.

Survey statisztika diákverseny 2014
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar Statisztika Tanszék (az egyetem Survey Statisztika mesterképzésének gazdája) diákversenyt hirdet alapképzésben résztvevő, a survey statisztika iránt érdeklődő hallgatók számára. Jelentkezés: 2014. január 30.

Portálkezelői menü Tartalom módosításaUtolsó módosítás dátuma: 2017.04.03.