Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

A szakról bővebben

A survey statisztika mesterképzés az ELTE Társadalomtudományi Karán 1993 óta sikeres survey statisztika szakirány tapasztalatain alapul (a szakirány a szociológus képzésen belül volt választható). A 2009-ben indult önálló mesterszak MSc végzettséget ad, az oktatásban az ELTE Természettudományi Karának oktatói is részt vesznek. A szak Magyarországon és Európában is egyedülálló képzést nyújt. Oktatóink az ELTE Társadalomtudományi Karának illetve Természettudományi Karának tanárai, a naprakész, piaci igényekhez igazodó gyakorlati ismereteket szakterületükön elismert külső óraadó kollégák adják át.

A szak alapítója a tanszék professzora, Rudas Tamás, a Washington Egyetem Statisztika Tanszékének professzora, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont főigazgatója, az Európai Szociológiai Akadémia választott tagja, az Európai Módszertani Társaság volt elnöke. Szakigazgatónk Németh Renáta, a Statisztika tanszék habilitált docense.

A képzés struktúrája

Matematikai modul
Matematikai alapvetés, Lineáris algebra és analízis, Valószínűségszámítás, Matematikai statisztika

Adatfelvétel modul
Mintavétel, Közvéleménykutatás, Társadalomismeret, A statisztika története

Kutatás modul
Piackutatás, Kvalitatív módszerek, Prezentáció és tanulmányírás, Kutatástervezés és pályázatírás

Programozás modul
R, SQL, Python, SPSS, Stata

Adatelemzés modul
Többváltozós valószínűségszámítás és statisztika, Adatelemzés, Kategoriális változók elemzése, Adattudomány, Hálózatelemzés


A felvételi irányt érdeklődők minden évben találkozhatnak szakunk oktatóival és diákjaival a Kar nyílt napján. A nyílt nap késő ősszel/télen kerül megrendezésre, pontos időpontja megjelenik a kari honlapon (hírek és események) és Facebook oldalán is.

Simon Dávid, szakunk oktatója élőszóban is tájékoztatja az érdeklődőket a szakról.

„Tudtam, hogy ez egy színvonalas képzés, és valóban az, nagyon jó tanárok tanítanak.” - Interjú az ELTE Alumni Alapítvány ösztöndíjasával, Kelemen Zsófia Survey statisztika mesterszakos hallgatóval.

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2016.05.13.