Fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók kiegészítő Erasmus+ kiegészítő pályázata

Erasmus térkép

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Tempus Közalapítvány (továbbiakban: TKA) közösen kiegészítő támogatásra irányuló pályázatot hirdetnek azon fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók számára, akik a 2016/2017-es tanévben Erasmus+ mobilitási ösztöndíjat nyertek el kifelé irányuló mobilitásra. 

Azok a tanulmányi célú, vagy szakmai gyakorlati mobilitásban részt vevő hallgatók nyújthatnak be pályázatot, akik látássérültek, mozgássérültek, hallássérültek, illetve egyéb fogyatékossággal élnek, vagy cukorbetegek, tej- vagy lisztérzékenyek, illetőleg tartós betegségük miatt folyamatos orvosi felügyeletre szorulnak és betegségük jelentős többletköltséget okoz a külföldi tartózkodás során.

A pályázatban a fogyatékosság vagy a tartós betegség miatt felmerülő valós költségekre lehet támogatást igényelni. A pályázathoz csatolni kell egy 3 hónapnál nem régebbi kórtörténeti összefoglalót, illetőleg a mobilitás időtartamát tartalmazó igazolást az elnyert Erasmus+ támogatásról. A támogatás összegét a kórtörténet és a felmerülő költségek alapján állapítja majd meg egy – a TKA által felkért – független orvosszakértői bizottság. A támogatási összeg felhasználását számlákkal kell majd igazolni.

A kiegészítő támogatás összegét a TKA kuratóriuma dönti el a fent nevezett orvosszakértői javaslat alapján. 

Pályázati határidő: 
  • 2016. május 25. (2016/2017-es tanévben őszi félévre vagy egész évre kiutazó hallgatók esetében)
  • 2016. október 26. (2016/2017-es tanévben tavaszi félévben kiutazó hallgatók esetében)
A pályázatok beadásának módja: 
  • e-mailben: erasmus@elte.hu 
  • postai úton vagy személyesen leadva (2 eredeti, aláírt példány): ELTE RK Nemzetközi Iroda Erasmus+ Osztály, 1056 Budapest, Szerb utca 21-23. 1. emelet 6. (fogadóóra: minden munkanap 10 és 12 óra között)
További információ a TáTK-n Csukovits Balázs nemzetközi munkatárstól kérhető.

Letölthető dokumentumok:

Pályázati felhívás (2016/17)  | Pályázati űrlap (2016/17)Portálkezelői menü Tartalom módosításaUtolsó módosítás dátuma: 2016.05.09.