Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Bolyai János Kutatási Ösztöndíj 2018 - MTA Pályázat

A Magyar Tudományos Akadémia 2018. március 23-ai postai beadási határidővel (rögzítési határidő az MTA felületén: 2018. március 21. 12:00) közzétette a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj 2018. évi pályázati felhívását.

A felhívás ide kattintva letölthető. 

Az ösztöndíj célja: tudományos munka megírásának vagy azzal egyenértékű kutatási témában létrehozott alkotás elkészítésének, valamint az MTA doktora cím elnyerésére irányuló felkészülésnek elősegítése. A pályázat valamennyi tudományterületen, illetőleg tudományágban benyújtható.

Az ösztöndíjra pályázhat az a felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, aki 
  • magyar állampolgár, vagy határon túli magyar kutató, 
  • a pályázat benyújtásakor PhD, vagy azzal egyenértékű tudományos fokozatot igazoló doktori oklevéllel rendelkezik, illetve ha ekkor még nem rendelkezik azzal, de már az egyetem doktori tanácsának a fokozat odaítéléséről szóló döntése megtörtént, akkor ezt a tényt igazolja, 
  •  a pályázat benyújtásakor még nem szerzett MTA doktora címet, 
  •  a pályázat benyújtási határidejének időpontjáig a 45. életévét még nem töltötte be, valamint 
  • kutatásait magyarországi tudományos intézményben (felsőoktatási intézményben, akadémiai kutatóintézetben, egyéb tudományos kutatóhelyen) kívánja végezni, és ehhez az intézmény fogadókészségéről szóló nyilatkozattal rendelkezik.
 A pályázatot magyar nyelven kell benyújtani.

A pályázatot elnyert kutatók 2018. szeptember 1-jétől, az MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriumának kedvező döntése alapján részesülnek az ösztöndíjban.

Az ösztöndíj havi bruttó összege 2018-ban 124.500,- Ft, 1, 2 vagy 3 éves kutatási időszakra. A 2018. évi elnyerhető új ösztöndíjak várható száma 160. Ebből a korábban már ösztöndíjban részesültek, ismétlő ösztöndíjasok tervezett száma 32. 

A kutatóhelyi fogadókészség igazolásáról szóló nyilatkozatot az érintett kar állítja ki. Ezzel kapcsolatban Molnár Tamás pályázati- és projekttanácsadó nyújt segítséget.

Pályázni az MTA Titkárság Informatikai Főosztálya által üzemeltetett elektronikus pályázati rendszer használatával lehet.

A kiírással kapcsolatban további információ Kiss Mihálynétól kérhető a +361/ 4116-339-es telefonszámon vagy a kiss.mihalyne@titkarsag.mta.hu e-mail címen.


Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2018.02.26.