Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Légtechnikai beállítások

A klímaberendezés működése

A dolgozószobák, laborok és a kis előadók friss levegő ellátása az ajtók felett elhelyezett kombinált rácson keresztül történik. A felső kerek lyukakon a befújás, az alsó rácson az elszívás történik, a befújás iránya állítható. A szűrő a légkezelő gépben van elhelyezve, nem a kombinált rácsban. A helyiségek klimatizáltak, nem kell az ablakokat kinyitni.

A termosztátok kezelése

A helyiségek hőmérsékletét az ablakok alatt elhelyezett  termosztátok ("FAN-COIL-ok") segítségével állíthatjuk be. A berendezés csak a helyiség levegőjét keringeti, nem ad friss levegőt. Automata állásban a számítógép nem csak a motor fordulatát állítja, hanem kinyitja hozzá a FAN-COIL-t ellátó víz szelepet is.

Kézi állásban csak a motor fordulatát állítjuk be, és ha a helyiség hőmérséklete megfelelő nem nyit a szelep. Automata állásban ha kis hőmérséklet változás van, a készülék kis fordulaton elindul és hűt, vagy fűt - viszonylag csendesen. Nagy hőmérséklet-ugrás esetén, például szellőztetéskor a legnagyobb fordulatra kapcsol a berendezés, hogy tudja produkálni a kívánt hőmérsékletet, így zajosabban üzemel.

A termosztátok használati útmutatója


Télen csak fűt, nyáron csak hűt

Mivel FAN-COIL két csöves, ezért nyáron hideg, télen meleg víz van a rendszerben: télen csak fűtésre, nyáron csak hűtésre alkalmas a berendezés.

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2015.12.07.