Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Képzéseink

MSc in Health Policy, Planning and Financing

Information about the programme in English


A mesterképzési szak célja olyan széles látókörű, multidiszciplináris ismeretekkel és problémaorientált szemlélettel rendelkező szakemberek képzése, akik az egészségügy bármely területén képesek önálló egészségpolitikai és egészség-gazdaságtani tervezési és finanszírozási (elemző, tervező-fejlesztő, programmenedzseri) feladatok ellátására. A magyar egészségügyben várható jelentős modernizáció, az orvosi technológiák fejlődése által igényelt folyamatos szervezeti és finanszírozási változások fokozott igényt támasztanak egészségpolitikai elemző-tervező, az egészségügy finanszírozási, minőségügyi kérdéseihez és a technológiák gazdasági értékeléséhez értő szakemberek iránt a közszolgálatban és a magánszektorban, intézményi, térségi és országos szinten egyaránt. A végzettek számára széles körű munkalehetőséget nyújthat mind a közszolgálat, mind a magánszektor: az egészségügyi igazgatás központi és területi szervezetei, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, az egészségügyi szolgáltató intézmények (elsősorban kórházak, és a jövőben várhatóan növekvő számú komplex szolgáltatói szervezetek), gyógyszer- és orvosiműszer-gyártó és -forgalmazó cégek, egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások, önkéntes egészségbiztosítási pénztárak, üzleti biztosítók, non-profit szervezetek, továbbá oktató- és kutatóhelyek és a média.

2016 szeptemberétől mindkét képzési formán (a nappali és a levelező képzésen is) angol nyelven folyik az oktatás. A 2016/2017-es tanévtől kezdve mind a két képzési formában az egészség-gazdaságtan szakirány kerül csak indításra. A képzésről további, részletes információt a fent található linken talál.

Jelentkezés magyar állampolgárok számára

FONTOS! Magyar állampolgároknak a felvi.hu felületén keresztül kell jelentkezniük, nem az angol nyelvű honlapon, a nemzetközi jelentkezők számára megadott módon.

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2016.06.13.