Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Mit jelent a fiatalok számára „európainak lenni”?

Ezzel a címmel tart előadást a karunkra látogató Henri Malosse, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság elnöke. Az előadás november 5-én, kedden 10 órától lesz a Kari Tanácsteremben (Északi épület 7.18.). Az előadás angol nyelvű.
 
Az EGSZB az Európai Unió konzultatív szerve. 1957-es alapítása óta szakértői tanácsokkal látja el a főbb uniós intézményeket (Európai Bizottság, az EU Tanácsa, Európai Parlament). „Véleményezi  a javasolt európai jogszabályokat, illetve „saját kezdeményezésű véleményt” is készít azokkal a kérdésekkel kapcsolatban, amelyekkel meggyőződésük szerint foglalkozni kell.
 
Egyik legfontosabb feladata, hogy „hídszerepet” töltsenek be az európai intézmények és az úgynevezett „szervezett civil társadalom” között. Unió-szerte előmozdítja a részvételi demokráciát, és az EU tagállamaiban és a világ más országaiban egyaránt „strukturált párbeszédet” folytat a civil társadalmi szervezetekkel. Így kívánja segíteni őket abban, hogy szerepük minél jobban érvényesülhessen.
 
Henri Malosse, mint az EU civil társadalmat reprezentáló intézményének elnöke, az emberek hangja kíván lenni, különösképpen a fiatalságé. A gazdasági válsággal szembenéző Európában az EGSZB-t az európai társadalmi viták fontos szereplőjévé kívánja tenni.
 
Herni Malosse honlapja: http://www.eesc.europa.eu/?i=president.en.home
 
Az előadás Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/165896380284259/

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2014.07.08.