Magyar Tudomány Ünnepe: Szuperhősök, a szociális munkások

Magyar Tudomány Ünnepe: Szuperhősök, a szociális munkások
11/24

2022. november 24. 16:00

ELTE TáTK, Kari Tanácsterem (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a 0.100C) és online

11/24

2022. november 24. 16:00 -

ELTE TáTK, Kari Tanácsterem (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a 0.100C) és online


Az ELTE Társadalomtudományi Kar Szociális Munka Tanszéke szeretettel vár minden érdeklődőt a Szupehősök: a szociális munkások c. eseményre.

A program során az érdeklődők megtekinthetik Schwechtje Mihály Védelem alatt c. dokumentumfilmjét, melyet kerekasztal-beszélgetés követ.

A filmről

Toszeczky Renáta szociális munkás egy Baptista Szeretetszolgálat által működtetett védett házat vezet Magyarországon. Korábban prostitúcióra kényszerített, emberkereskedelem áldozatául esett nők kerülnek ide, akiknek az életét a szociális munkások megpróbálják új mederbe terelni, hogy gyerekeikkel együtt új életet kezdhessenek. A film Renáta napi munkáját követi figyelemmel, a segítő munka esetlenségébe, kihívásaiba is betekintést enged. A téma súlyossága ellenére a film sok megmosolyogtató és felemelő pillanatot tartogat a nézők számára.

A vetítést a film témáját feldolgozó kerekasztal-beszélgetés követi.

A vetítést követő beszélgetés résztvevői

  • De Coll Ágnes,
  • Péter Anna és
  • Toszeczky Renáta szociális munkások

Moderátor

  • Mihály Bulcsú, az ELTE TáTK Szociális Munka Tanszék oktatója és
  • Zöld Zsófia szociális munka BA szakos hallgató.

Az esemény minden érdeklődő számára nyitott.

Online csatlakozás

A szervező tanszék kéri, hogy aki tehető, elősorban személyes részvétellel csatlakozzon a programhoz. Aki mégis csak online tudja követni a vetítést és az azt követő beszélgetést, kérjük, mailben regisztráljon a mihalybulcsu80@gmail.com e-mail címre küldött üzenettel, melynek tárgya legyen: 2022.11.24.


Az esemény a Magyar Tudományos Akadémia „Magyar Tudomány Ünnepe 2022” című országos és határon túli programsorozatának része.