Alumni arcképcsarnok

Alumnus arckép - Galovics Gergely, kisebbségpolitika mesterszak

 

Miért választottad ezt a mesterszakot a TáTK-n?
BA diplomámat nemzetközi tanulmányok szakon szereztem az ELTE-n, ami bár nagyon sokat adott nekem, de úgy éreztem, ezután még jobban specializálódni szeretnék. Mivel fő érdeklődési területem a közép-kelet-európai országok politikai rendszerei és interetnikus viszonyai, így számomra nyilvánvaló volt, hogy a kisebbségpolitika mesterszakot fogom választani.
 
Mit kaptál a képzéstől a TáTK-n töltött idő alatt?
Egy olyan mértékű tudást, amit szerintem sehol máshol nem kaphattam volna meg. Visszatekintve, szerintem nagyon találó volt pár éve a TáTK azon promóciós videója, amelyik a "Ha érteni akarod a világot" címet viselte, mivel az itt megszerzett tudás tényleg ehhez segített hozzá.
 
Jelenleg mivel foglalkozol, és hogyan hasznosítod az itt szerzett tudást?
Egy hagyatéki eljárásokkal foglalkozó nemzetközi cégnél vagyok kutató és a dokumentációs részleg vezetője. Az interetnikus viszonyok, a migráció, a kisebbségi kérdések a mai világ mindennapjainak szerves és nagyon is aktuális témái, amelyek profit és nonprofit szektorban egyaránt megjelennek. A kisebbségpolitikán megszerzett tudás és az itt elsajátított nyitott szemléletmód így véleményem szerint bárhol hasznosítható.
 
Mit üzennél az érdeklődő felvételizőknek, mire számítsanak, ha bejutnak erre a szakra?
Arra, hogy egy nagyon családias hangulatú, kiscsoportos szakra fognak járni, ahol az adott témák legkiemelkedőbb szakértői fogják őket tanítani. Meggyőződésem, hogy hozzám hasonlóan nekik is az itt eltöltött két év lesz egyetemi tanulmányaik legszebb és leghasznosabb időszaka.
 
(2016. április)

 

2016.04.28.