A koronavírus egyéni és társadalmi hatásai

Publikációs felhívás

2020.04.02.
A koronavírus egyéni és társadalmi hatásai
A koronavírus-járványhoz kapcsolódó publikációkat vár a Replika Társadalomtudományi Folyóirat 2020. április 22-ig. 

A Replika Társadalomtudományi Folyóirat az új koronavírus megjelenését, a mindennapokat érintő egyéni és társadalmi hatásait, várható következményeit, szakmai kihívásait leíró, vizsgáló, elemző rövid tanulmányokat, helyzetértékeléseket, naplójegyzeteket, személyes beszámolókat, reflektív esszéket vár a rendkívüli helyzetről szóló tematikus blokkjába.

A gyorsan változó helyzet számos olyan problémát és kérdést vet fel, amelyeket érdekesnek és érdemesnek gondolunk itt és most, a megélés pillanatában rögzíteni. A felhívás ezért tematikai megkötést nem tartalmaz; a célunk az, hogy „kibeszéljük” a mindannyiunkat érintő problémát, és hogy minél több színű és perspektívájú  nyomot rögzítsünk és őrizzünk meg a vírus globális és hazai megjelenéséről és történetéről.

A blokkba várt szövegek terjedelme és a felhívás határideje a különleges helyzetnek és célnak megfelelően rövidebb az általában szokásosnál. A maximum 20.000 karakter hosszú írásokat április 22-ig várják a szerkesztőség címére: szerk@replika.hu

A blokkszerkesztők az ELTE Társadalomtudományi Kar oktatói: Fokasz Nikosz, Kiss Zsuzsi, Vajda Júlia 


Forrás: Replika Folyóirat