A Menedékház Alapítvány Családok Átmeneti Otthona, valamint Nappali Melegedője önkénteseket keres

A Családok Átmeneti Otthona olyan családok számára biztosít elhelyezést, melyek lakhatása veszélybe került, és jelenleg csak az intézményes keretek adhatnak lehetőséget a család egyben tartására. Itt szakmai segítséget kapnak, mely mellett egzisztenciálisan, családi és egyéb szociális kapcsolataikban megerősödhetnek. 
Az otthonban közel 90 ember él, melyből több mint 50 gyermek. 

A Nappali melegedő hajléktalanok számára biztosítja a napközbeni tartózkodást, étkezési és tisztálkodási lehetőség mellett a nálunk dolgozó szociális munkások gondozást biztosítanak klienseink számára. Komplex szociális szolgáltatásra törekszünk, segítve a hozzánk forduló embereket, hogy kiutat találjanak a hajléktalanságból. 

Speciális Nappali melegedőnk megromlott egészségügyi állapotú, de önellátásra képes hajléktalanok számára nyújt betegszobás elhelyezést. Ezen emberek helyzetük miatt a hajléktalanellátás más intézményeiben veszélyeztetettek lennének. Számukra is nagyon fontos a szabadidő értelmes eltöltésére irányuló foglalkozások szervezése.
Az önkéntes feladata többek között, hogy a választott intézményben foglalkozásokat tartson, egyeztetés szerint. Minden kreatív ötletet, programajánlatot, foglalkozás tervet szívesen fogad az alapítvány! 

Amennyiben a felhívás felkeltette érdeklődésed, kérlek küldd el önéletrajzod és egy rövid motivációs levelet a következő email címre: onkentes@menedekhaz.hu

 

2018.02.20.