Egy félév Trinity College és Ciprusi Egyetem az ELTE Alumni támogatásával

2024.07.10.
Egy félév Trinity College és Ciprusi Egyetem az ELTE Alumni támogatásával
A 2023/24-es tanév tavaszi féléves ELTE Alumni Ösztöndíj pályázatát 10 tehetséges hallgató nyerte el, köztük a TáTK-s Makkos Veronika és Szőllőssy Zsófia is. Hallgatóink fejenként 175.000 forint támogatásban részesülnek Erasmus-ösztöndíjuk kiegészítéseként.

Makkos Veronika, az ELTE TáTK nemzetközi tanulmányok alapszakos hallgatója, Erasmus-ösztöndíjjal Dublinba (Trinity College Dublin) utazik. Pályázatában így fogalmazott: "Már középiskolás diákéveim alatt is biztos voltam abban, hogy egy olyan nemzetközileg is elismert felsőoktatási intézményben szeretnék tanulni, ahol egy kulturálisan sokszínű közegben tudok versenyképes tudáshoz jutni. Nagy vágyam volt, hogy ELTE-s hallgató legyek, a nemzetközi tanulmányok szak pedig biztosítja mindazt a tudásanyagot, ami igazán érdekel és foglalkoztat a társadalomtudományok területén."

Szőllőssy Zsófia szintén az ELTE TáTK nemzetközi tanulmányok alapszakos hallgatója. Ő Erasmus-ösztöndíjjal Ciprusra (University of Cyprus, Nicosia) készül. A pályázatában így írt tanulmányairól: „Hálás vagyok az ELTE-nek, amiért új ajtókat és lehetőségeket nyitott meg előttem. A professzorok tudása, illetve az itt megismert társaim tapasztalatai és történetei nélkül nem tartanék ott, ahol ma vagyok, és biztosan nem próbáltam volna ki magamat már most, másodévesként ennyi területen.”

Az ELTE Alumni Ösztöndíj pályázat 2016 óta, félévente, egyre növekvő volumenben kerül kiírásra az ELTE Alumni Központ, a volt hallgatók és az ELTE Alumni Alapítvány közreműködésével. Célja a tehetséges, rászoruló hallgatók Erasmus-ösztöndíjának kiegészítése. Az idei évvel együtt már több, mint 60 hallgató kapott támogatást külföldön töltött tanulmányi félévére. 

A tehetségtámogató program folytatásához szükséges az ösztöndíj alapjának feltöltése, amihez az ELTE Alumni Alapítvány (számlaszám: MBH 10300002-10408814-49020010) folyamatosan várja a felajánlásokat.

További részletek és az idén támogatottak teljes listája az ELTE Alumni Központ oldalán.