Egyeteam – Interjú Király Áronnal

2023.03.19.
Egyeteam – Interjú Király Áronnal
Közel 180 ELTE-s hallgató fejezte be Hungarian Startup University Program (HSUP) első félévét, a tavaszi szemeszterben a legjobb tíz ötlet továbbfejlesztésén csapatokban dolgoznak a hallgatók. A nyertes ötletgazdákkal készült interjúsorozatban Király Áron, a TÁTK Savaria Egyetemi Központ hallgatója mutatja be projektötletét.

Mesélj az ötletetekről, miért egyedi?  
Amikor egyetemisták lettünk, mindannyian vállaltunk alkalmi munkákat. Amikor nehézségekbe ütköztünk a munka világában, rájöttünk arra is, hogy a hallgatói életben is vannak akadályok, amelyekre önálló felnőttként, egyedül kell megoldást találnunk, akár több helyről „összevadászva” az információkat. Ekkor alkottuk meg az ötletünket, egy olyan platformot, ahol a hallgatói élet problémáit kívánjuk orvosolni, a legfontosabb információkat egy helyen összegyűjteni, hallgatóktól hallgatóknak. Amikor úgy érezzük egyedül vagyunk, elvesztünk, sokan járhatnak ugyanilyen cipőben, érdemes segítséget kérni egymástól. 

A hallgatói élet legnagyobb nehézsége az információhiány, ezt szeretnénk áthidalni az applikációnkban elérhető széleskörű szolgáltatás-paletta segítségével. Elsőéves hallgatóként, nekünk is nehézséget okozott az egyetemen történő tájékozódás; megtörtént, hogy még a portás sem tudta, merre van a hőn áhított terem. A közösségi térkép funkciónk például ezt a problémát oldhatja fel. További szolgáltatásaink közé tartozik a korrepetáció-kereső, programajánlók, tanulmányi „kisokosok”, melyekben csak a valóban lényeges információk találhatóak meg egy helyen. Az applikáció már a fejlesztés fázisában van és a Demo Day-en szeretnénk bemutatni egy működő verziót.

Milyen kompetenciák jelennek meg a csapatban, hogyan zajlik a közös munka? 
Kifejezetten vállalkozási céllal léptünk be a felsőoktatás világába, mindannyiunk nagy örömére sikerült egymásra találnunk. Mikor megismertük egymást, tisztázódott közöttünk, kinek milyen képességei vannak, így építettük fel a csapatmunkát. Csire László pénzügyi-számviteli ügyintézőként tevékenykedett korábban, az üzleti tervért és a projekt pénzügyeiért felelős alapító tag, az előadások és prezentációk kifejezetten hozzá tartoznak. Erős Dániel – bár baráti társaságunknak régóta tagja –, a projektbe 2022 végén csatlakozott. A lokális, helyi értékek vizsgálatáért felelős, ő szervezi partneri kapcsolatainkat.  Én az ellenőrzésért felelős alapító tag vagyok, a technikai háttérinformációk validitását kezelem és kontrollálom. A csapatmunka során használatos piacadta lehetőségek felmérését végzem HSUP projektgazdaként. Papp Marcell a projekt marketingtevékenységének megtervezéséért, szakszerű végrehajtásáért felelős alapító tag, ő végzi a csapat PR és egyéb tartalmainak ellenőrzését.     Takács Bálint piaci igények felméréséért és elemzéséért felelős alapító tag, későbbiekben a cég HR tevékenységéért felelős vezetője.

Ki a szolgáltatás célcsoportja? 
A magyar felsőoktatásban tanulmányokat folytató hallgatók.

Mi jelenti a legnagyobb kihívást a projekt megvalósítása során? Melyek a további terveitek? 
A benchmark készítése a folyamatosan fejlődő technikai háttér világában, ahol a naprakészen tartás mellett egy stabil alapú applikációt szeretnénk működtetni. Az informatika világában sosincs “igazán kész termék”, ugyanis a biztonsági réseket, a technológiai avulást folyamatosan kontroll alatt kell tartani. A pilot egyetem (ELTE) után további intézményekhez is szeretnénk eljuttatni a széleskörű szolgáltatás palettánkat.

A képen balról jobbra: Takács Bálint Róbert, Csire László Imre, Erős Dániel, Papp Marcell Attila, Király Áron

Az „Egyeteam - Egyetemi hallgatók igényeire, adott egyetemre szabott online platform” csapat tagjai:
Projektgazda: Király Áron (ELTE SEK – Gazdálkodási és menedzsment alapszak)
Csapattagok: Csire László Imre (ELTE SEK – Gazdálkodási és menedzsment alapszak), Erős Dániel (ELTE SEK – Turizmus-vendéglátás alapszak),  Papp Marcell Attila (ELTE SEK – Kereskedelem és marketing alapszak), Takács Bálint Róbert (ELTE SEK – Gazdálkodási és menedzsment alapszak)