ELTE Innovációs Nap – Társadalmi Innováció Konferencia 2022

ELTE Innovációs Nap – Társadalmi Innováció Konferencia 2022
10/11 - 10/12

2022. október 11. - 2022. október 12.

ELTE Lágymányosi Északi tömb, Harmónia terem (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A)

10/11 - 10/12

2022. október 11. - 2022. október 12.

ELTE Lágymányosi Északi tömb, Harmónia terem (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A)


Az Innovációs Központ rendezvényén a szakmai előadások és kerekasztalok mellett beszámolót tart a TINLAB, és bemutatkoznak az ELTE leginnovatívabb oktatói és hallgatói is.

A társadalmi innováció talán eddigi legnagyobb hazai K+F+I seregszemléjének fókuszában a társadalmi innováció különböző területei mellett az egyetemünk által konzorciumvezetőként koordinált Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium (TINLAB) eredményeinek bemutatása áll. A konferencia fő célja, hogy a diszciplínában aktív kutatók és piaci szereplők megoszthassák egymással tapasztalataikat, kutatási eredményeiket a társadalmi innováció valamennyi aspektusával kapcsolatban.

A rendezvényt Darázs Lénárd, a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium tudományos vezetője nyitja meg, a nyitóelőadást Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke tartja. Nico Degenkolb (Goethe-Institut) Culture and Creativity as drivers of Social Innovation című angol nyelvű előadása után Magyar Dániel, az ELTE Innovációs Központ igazgatója mutatja be a TINLAB munkáját. 

A kétnapos rendezvényen szó lesz a társadalmi innováció multidiszciplináris megközelítéséről és definíciós nehézségeiről a tudományban és a mindennapokban, a digitalizáció társadalmi innovációs aspektusairól, kultúra, kompetencia és humán tőke kapcsolatáról, a társadalmi innovációs ötletek támogatásáról, az életminőséget javító társadalmi innovációk kutatás-fejlesztéséről. Valamennyi előadást kerekasztal-beszélgetés követi. 

Az Innovációs Nap ad idén is alkalmat arra, hogy bemutatkozhassanak az év kiemelkedő újító kutatói és hallgatói: az ELTE Innovatív Kutatója elismerést, az Innovatív Hallgatói Ötletpályázat és a PhD kutatási témapályázat díjait Darázs Lénárd általános rektorhelyettes és Scheuer Gyula kancellár adják át az első napon.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció (október 8-ig)
Meghívó és részletes program