European Social Survey előadás

European Social Survey előadás
09/29

2020. szeptember 29. 14:00 - 16:00

online

09/29

2020. szeptember 29. 14:00 - 16:00

online


A Társadalomtudományi Kutatóközpont vezető kutatói, Ságvári Bence és Messing Vera online előadást tartanak a European Social Survey kutatás ingyenes felhasználási lehetőségeiről.

Az ESS egy 2002-óta futó, Európa számos országának társadalmait szondázó, személyes megkérdezésen alapuló kérdőíves kutatás, kétévenkénti adatfelvételi fordulóval. A kiemelkedő módszertani szigorúság, illetve a kérdőív országok közötti sztenderd mivolta, egyedi lehetőségeket ad nemzetközi - térben és időben -összehasonlító elemzések készítéséhez. Magyarországra vonatkozóan az első adatfelvételtől számítva minden hullámra elérhetőek az adatok.

A European Social Survey (European Research Infrastucture Consoritum) magyarországi kutatását lebonyolító csapat célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse az ESS-t és annak kapcsán hozzáférhető, szabadon elemezhető sokrétű társadalomtudományi adatbázist. Szeretnénk segítséget adni az adatokat használni kívánóknak, ezért szívesen látnánk minden, a témára fogékony kari hallgatót, oktatót és érdeklődőt. Az előadást körülbelül egy óra hosszára tervezzük.

 Bővebb részletek a kutatásról az alábbi linkeken érhetők el:

https://www.europeansocialsurvey.org/about/

https://tk.mta.hu/european-social-survey-ess

Időpont

2020. szeptember 29. 14:00-16:00

Helyszín

Az előadásra távolléti eszközök igénybevételével kerül sor, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a lenti linken 2020. szeptember 28. du. 2 óráig lehet. Az eseményre az online térben kerül sor, a Microsoft Teams program segítségével. 

Az eseményen bárki részt vehet, azonban biztonsági okokból csak a regisztrált érdeklődőknek küldünk meghívót az eseményre. A program letöltése és Microsoft regisztráció nem szükséges, de amennyiben már rendelkezik Teams felhasználói fiókkal, kérjük, a regisztráció során az ahhoz tartozó e-mail címet adja meg, a gördülékenyebb hozzáférés érdekében.

A beszélgetéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztató itt elérhető.