Jelentkezz szociotáborba!

2019.04.11.
Jelentkezz szociotáborba!
Az idei szociotábor fókuszában a szolidaritás áll, mely vizsgálata során főként kvalitatív kutatási módszereket alkalmaznak a résztvevők: megfigyelés, interjúkészítés. 

A kutatás vezetője Sik Domonkos [habil. egyetemi docens, Társadalomelmélet Tanszék], a tábort Szécsi Judit [tanársegéd, Szociális Munka Tanszék] szervezi. A táborban különböző diszciplínák képviselői vesznek részt: szociológus, szociális munkás, szociálpolitikus, közösségi és civil tanulmányok szakos hallgatók és oktatók – ez izgalmasabbá teszi a kutatást.

A szociotábor a terepkutatás jó példája – aki volt már, tudja, hogy nagyon nagy élményt jelent mindig. Hátrányos helyzetű települések lakóival kerülnek kapcsoltba a résztvevők, betekintést nyerve meglehetősen más élethelyzetekbe és történetekbe. A "leköltözés" segít átélni mindennapjaikat és közelebb kerülni a megértéshez, mely fontos kutatói törekvés.

A tábor fontos részét képezik az esti megbeszélések, ahol távolabbról, már kutatói értelmezéssel is ránézünk a dolgokra.

Persze, mindezt jó hangulatban, teljes ellátással (szállás + reggeli + vacsora) történik. Az útiköltségre is lehet a HÖK-nél pályázni.

Jelentkezés

Jelentkezhet minden mester-, illetve doktori képzésben részt vevő hallgató, továbbá minden minimum másodéves, alapképzésben részt vevő hallgató.

Küldd el a neved, szakod, évfolyamod, e-mail-címed és telefonszámod egy mail-üzenetben április 20-ig a szecsijudit16@gmail.com címre.

Időpont

2019. június 30. – július 5. (Lehet, hogy kicsit rövidebb lesz a tábor időtartama.)

A helyszín még szervezés alatt áll.