Kari TDK felhívás – 2022 tavasz

2022.02.10.
Kari TDK felhívás – 2022 tavasz
A Tudományos Diákköri Konferenciára nevezhet az ELTE TáTK minden alap- vagy mesterszakos hallgatója egy 20–40 oldalas dolgozattal, amelyet 2022. 04. 12. reggel 8 óráig kell elküldeni. A TDK konferencia időpontja 2022. 05. 13.

BEADÁSI HATÁRIDŐ

A dolgozatot 2022. 04. 12. reggel 8 óráig kell elküldeni a tdk@tatk.elte.hu címre. A TDK titkár minden esetben válaszemailben nyugtázni fogja a dolgozat beérkezését. Ha nem kapnak egy napon belül válaszlevelet, akkor vegyék fel a kapcsolatot a TDK titkárral annak érdekében, hogy a dolgozat véletlenül se kerüljön észrevétlenül a levelezőrendszer spam mappájába.

A dolgozat címlapján NE legyen raja a pályázó és a témavezető neve, ezt abba az emailbe kérjük beleírni, aminek a csatolmányaként a pályázatot leadják. Ha a pályázó speciális szükségletű hallgató, kérjük, hogy ugyanebben az emailben jelezze, milyen segítséget szeretne kapni a TDK konferencián.

A címlapon CSAK a dolgozat címét tüntessék fel, továbbá azt a szakot és képzési formát, amire a pályázó jár (pl. Nemzetközi tanulmányok, alapképzés), illetve egy általa választott jeligét, ami a dolgozatát azonosíthatóvá teszi (pl. „Bagoly”).

EGYÉB FORMAI KÖVETELMÉNYEK

  • Betűtípus: Times New Roman 12

  • Szöveg: sorkizárt, sorköz: 1,5

  • A margók mérete egységesen: 2,5 cm

  • Valamelyik hivatkozási standard egységes használata (pl. http://www.szociologia.hu/tanulmanyok_bekuldese/)

  • Címlap, tartalomjegyzék, fejezetekre tagolt szöveg, bibliográfia

  • Táblázatok és képek a szöveg közben, de függelékben is elhelyezhetők.

FELKÉSZÜLÉST SEGÍTŐ MEGBESZÉLÉS

A TDK-ra való felkészülés segítése érdekében Gecser Ottó (habil. egyetemi docens, Szociológia Tanszék) tájékoztató megbeszélést tart online formában 02. 18-án pénteken du. 2-kor, melyre minden érdeklődőt várunk! Regisztrálni nem szükséges. A 02. 18. du. 2 órai megbeszélésre a köv. LINK-re kattintva tudnak az érkezők belépni. 

A TDK KONFERENCIA

Időpontja: 2022. 05. 13.

A kari konferencián 15 perces prezentációt kell tartani a dolgozatról, reflektálva az időközben megkapott opponensi bírálatra is. 

A kari TDK konferencián szerezhető meg a jogosultság a következő OTDK-n való részvételre (azok számára is, akik időközben végeznek vagy más egyetemen folytatják tanulmányaikat). 

További információért és kérdésekkel hozzájuk lehet fordulni: Gecser Ottó (kari TDK-elnök) és Czakó Bernadett (kari TDK-titkár).