Középiskolai verseny: Legyél te is közgazdász!

2019.02.05.
Középiskolai verseny: Legyél te is közgazdász!
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karának Közgazdaságtudományi (ELTECON) Tanszéke idén is tanulmányi versenyt hirdet középiskolások számára. A verseny résztvevői bepillantást nyerhetnek a közgazdászok gondolkodásába, módszereibe. A versenyre egyéni vagy páros jelentkezéseket várnak, a legjobbak nyereményekkel is gazdagodnak.

A jelentkezőktől nem a közgazdasági tárgyi tudást várják el, hanem az ötletes, elemzőkészséget demonstráló gondolkodást. Olyan tanulók jelentkezését várják egyénileg vagy párosan, akik 2019-ben vagy 2020-ban érettségiznek. A verseny nyelve angol és magyar.

A versenyen résztvevő csapatoknak 2019. február 22-éig regisztrálniuk kell az eltecon@tatk.elte.hu címen. Ez mindössze annyit jelent, hogy el kell küldeniük a csapat és a csapat tagjainak nevét, e-mail címét és középiskoláját a fenti címre. A regisztráció csak az érdeklődés felmérésére szolgál. A megoldott feladatoknak 2019. február 28-áig kell beérkeznie. A dolgozatokat RTF, MSWord vagy PDF formátumban ugyanerre az email címre várják:
eltecon@tatk.elte.hu
A legjobb csapatok szóbeli döntőben mérik össze erejüket 2019 tavaszán, amelyben az írásbeli fordulóhoz hasonló feladatokat kell megoldaniuk.
A verseny teljes kiírása, illetve a versenyfeladat itt letölthető.