Kutatók Éjszakája ❌ ELTE TáTK – Samu és Saci: játékos foglalkozás gyerekeknek

Kutatók Éjszakája ❌ ELTE TáTK – Samu és Saci: játékos foglalkozás gyerekeknek
09/30

2022. szeptember 30. 17:00 - 18:00

ELTE TáTK, Tanári Klub – (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a – 2.139)

09/30

2022. szeptember 30. 17:00 - 18:00

ELTE TáTK, Tanári Klub – (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a – 2.139)


A képzelet vándorútján – játékos foglalkozás gyerekeknek Paulik Mónika Saci és Samu – Időtlen nyár c. meseregénye alapján.

A programról

Te hova szeretnél utazni? Vajon megállnád a helyed egy másik országban is? Elég bátor és kalandvágyó vagy hozzá? És az IKU-d is magas? Biztosan, ha feltűnt, hogy furán írtuk le ezt a szót. De ez nem véletlen! Gyere, és tedd próbára magad egy közös délutáni játékban, amelyben útra kelünk, képzeletbeli vándorlásra indulunk, melynek a végén többek között e furcsa szóra is fény derül! Nemes-Jakab Éva játékos foglalkozása Paulik Mónika Saci és Samu - Időtlen nyár című meséje alapján.

Saci és Samu vidéken élő nagyszüleiknél töltik a nyarat, ahol mindenre van idő. Arra is, hogy régi családi történetekkel ismerkedjenek. Így megtudják, hogy ükszüleik Olaszországból keltek útra, és vándoroltak egészen addig, amíg Magyarországra nem értek. Itt letelepedtek, családot alapítottak, és száz évvel később megszülettek ők, a kíváncsi, kalandvágyó ikrek, akikben máris egy sereg kérdés merül fel: vajon miért indultak el száz éve ezek a régi rokonok? Milyen lehetett nekik, mikor megérkeztek? Egyáltalán, miért vándorolnak más országokba még ma is az emberek?

Ha szeretsz csereberélni, hozz magaddal egy régi, már nem használt, kedves kis játékod, amit szívesen odaadnál másnak!

Szereplők

  • Nemes-Jakab Éva

Regisztráció

Az esemény regisztrációköteles. Kérjük regisztrálj a https://tatk.elte.hu/KutEjReg2022 vagy https://app.kutatokejszakaja.hu/esemenyek/elte-tarsadalomtudomanyi-kar/jatekos-foglalkozas-gyerekeknek-paulik-monika-saci-es-samu-idotlen-nyar-c-meseregenye-alapjan oldalak egyikén. Elég csak az egyik oldalon regisztrálni. Az ELTE TáTK honlapján történő regisztrációval kapcs. adatkezelési tájékoztató itt olvasható.