MTA TK Konferencia: The Social Meaning of Food

MTA TK Konferencia: The Social Meaning of Food
06/16 - 06/17

2015. június 16. - 2015. június 17.

MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont 1014 Budapest, Országház utca 30.

06/16 - 06/17

2015. június 16. - 2015. június 17.

MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont 1014 Budapest, Országház utca 30.


Az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontja és a Socio.hu 2015. június 16-17-én konferenciát rendez az étel társadalmi jelentéséről. A konferencia angol nyelvű.

Plenáris ülés (június 16.):
Janky Béla: Köszöntő
Kovách Imre: Bevezető
Kathryn Sampeck: Keserű és édes csoki Európában
Tomas Kostelecky, Petr Jehlicka, Joe Smith: Osztállyal, fenntarthatósággal és fogyasztással kapcsolatos feltételezések megkérdőjelezése

Szekciók (június 16-17.):
A termelő-fogyasztó viszony területalapú elemzése
Az élelmiszer-fogyasztás tradicionális és új elemei
Alternatív élelmiszer-hálózatok
Vidékfejlesztés és helyi élelmiszer-termelés
Éhség és szegénység

Helyszín: MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont (1014 Budapest, Országház utca 30.)
Időpont: 2015. június 16-17. 09:00 órától

A teljes program (angol)