Pályázati felhívás magyar fiatalok részére

Az EU jövőjéről folytatott párbeszédbe való bekapcsolódás céljából

2021.06.22.
Pályázati felhívás magyar fiatalok részére
Az Igazságügyi Minisztérium Varga Judit igazságügy miniszter fővédnökségével tudományos és szakmai gondolkodást ösztönző pályázatot ír ki két kategóriában 18-35 év közötti magyar fiatalok részére. A pályázati kiírás célja, hogy megismerjük a magyar fiatalok véleményét és észrevételeiket bekapcsolhassuk az Európa jövőjéről való közös gondolkodásba.

A pályázatnak két kategóriája van.

  1.  Az első kategória esszé-író pályázat, amelyre tudományos alátámasztottságú, szakmai érveket rögzítő munkákat várnak maximum 1 szerzői ív (40.000. karakter) terjedelemben. Az esszé lehet önálló munka, vagy két-három szerző közös munkája.
  2. A második kategóriában rövidebb, 5000-7500 karakter közötti, eredeti gondolatokat közvetítő egyszerzős publicisztikai alkotásokat várnak, amelyben a szakmai alátámasztottság mellett a szerző saját véleménye, személyes tapasztalatai is megjelennek. Mindkét kategóriában magyar nyelven, jeligével ellátva (anonim módon) várják a pályamunkákat.

A pályázaton részt vehet minden 18-35 év közötti magyar állampolgár, határon innen és túl (magyarországi lakóhely nem feltétel). Leadási határidő: 2021. 08. 30.

További információ és teljes pályázatkiírás: itt