Sőrés Lívia Down-szindrómával élő alkotó művét avatta az ELTE TáTK

2019.05.24.
Sőrés Lívia Down-szindrómával élő alkotó művét avatta az ELTE TáTK
Éves hagyomány, hogy az ELTE Társadalomtudományi Karának Szociális Munka Tanszéke művészetterápiás foglalkozásokon született alkotásokból rendez kiállítást a campus falai között. Az idei Művészet az emberért – Fogyatékkal élő és hajléktalan művészek kiállítása című tárlaton Sőrés Lívia, Down-szindrómával élő művész is bemutatkozott festményeivel.

Sőrés Lívia az áprilisi tárlaton kiállított munkáját – egy több, geometrikus absztrakt festményből álló 1,5x2,5 méteres montázst ajánlott fel a kar számára.

A Társadalomtudományi Kar köszönetképpen képavatást tartott Kari Tanácstermében 2019. május 22-én, melyen Juhász Gábor dékán; Rácz Andrea tanszékvezető; Hegyesi Gábor emeritus professzor; Visnyei Emőke szociális munkás és művészetterapeuta; valamint Sőrés Zita, az alkotó húga is beszédet mondott.

„Sőrés Lívia munkája új színt hozott a Kari Tanácsterem falai közé, ahol eddig csak az egyetem történetét és a kar emeritus professzorainak munkáit megidéző fotókat állítottunk ki. Hisszük – mondta Juhász Gábor, az ELTE Társadalomtudományi Karának dékánja –, hogy a művész festményének avatásával és bemutatásával egy fontos üzenetet is közvetíteni tudunk a hallgatók és az akadémiai közösség felé, miszerint a művészet – akárcsak a társadalom – sokszínűbb annál, mint amit a kánon láttatni enged, és ez a sokszínűség számos értéket hordoz, ha nyitottsággal szemléljük.”

Sőrés Lívia montázsa az ELTE TáTK Kari Tanácstermében megtekinthető.

Fotóriport a képavatóról.