Survey statisztika és adatanalitika felvételi konzultáció 2024

2024.01.29.
Survey statisztika és adatanalitika felvételi konzultáció 2024
2024-ben az ELTE TáTK survey statisztika és adatanalitika mesterszak oktatói három konzultációs alkalmat tartanak a felvételire készülő leendő hallgatók számára. Ezen alkalmak célja, hogy segítsék a jelentkezők felkészülését.

A konzultációs alkalmakon a felvételi anyag előre meghatározott fejezeteivel foglalkoznak. A konzultációs alkalmakon rövid tudáspróbát követően a hallgatóknak lehetőségük van feltenni az adott témakörre vonatkozó kérdéseiket, mód nyílik a súlypontok, lehetséges buktatók, egyes feladatok átbeszélésére. Ezen alkalmak nem "gyorstalpaló" felkészítő órák, hiszen ilyen rövid időkeretben erre nincs lehetőség. A konzultációk akkor tudják segíteni a felkészülést, ha a felvételizők az irodalom aktuális fejezeteit már áttekintették, a feladatok többségét már megoldották, vannak kérdéseik.

Részletek

A konzultációk időtartama körülbelül 60 perc. A konzultációk dátumai, valamint az időpont előtt áttekintendő felvételi anyagrészek:

  • 2024. március 22. 10.00 Freedman I–II–III. fejezetek, Rudas 1. fejezet (1,7,8,9 tétel)
  • 2024. április 19. 10.00 Freedman IV–VII, Rudas 2–7 és 9 fejezetek (2,3,10,11. tétel)
  • 2024. május 10. 10.00  Freedman VIII (4,5,6. tétel)

A konzultációkon való részvétel természetesen nem kötelező. A részvétel ingyenes. 

A konzultációkat a Statisztika Tanszék oktatói, Tátrai Annamária és Simon Dávid tartják. A konzultációkat azoktatók személyes jelenléttel tartják az ELTE Lágymányosi Campusán (1117 Bp., Pázmány Péter sétány 1/a). Kérünk mindenkit, aki érdeklődik a lehetőség iránt, hogy jelentkezzen Szabó Judit tanszéki adminisztrátornál (statisztika@tatk.elte.huHatáron túli érdeklődők számára külön online alkalmat szervezünk. Ezirányú igényüket Szabó Juditnak jelezzék a statisztika@tatk.elte.hu emailcímen.