Szikra Dorottya lesz az ESPAnet társelnöke

Gratulálunk Szikra Dorottyának, az ELTE TáTK Szociálpolitika Tanszék adjunktusának, aki 2016 januárjától az ESPAnet társelnöke lesz!

Az ESPAnet (European Social Policy Analysis Network) szociálpolitikával foglalkozó kutatók, oktatók, szakemberek informális közössége.

A hálózat célja, hogy a szociálpolitikai témákkal foglalkozók megismerjék egymás folyamatban lévő kutatásait; a doktoranduszok, fiatal kutatók és a már befutott szakemberek rendszeres időközönként találkozzanak és eszmét cseréljenek egymással; és a nemzetközi kapcsolatok kiépítése által minél több összehasonlító (komparatív) szociálpolitikai munka szülessen.

Az ESPAnet éves konferenciája a szakma egyik legrangosabb eseménye; 2010-ben az ELTE Társadalomtudományi Kar volt a házigazda, idén pedig Dánia adott neki helyet.

Szikra Dorottya az ESPAnet bizottságának egyik tagjaként (2008-2012) már korábban is részt vett a szervezet működésének irányításában. Most a bizottság egyik vezetőjeként - a norvég Bjorn Hvinden mellett - fogja ellátni a társelnöki feladatokat 2016. január 1-től öt éven át.

2015.09.13.