Szülői fórum 2.0

Szülői fórum 2.0
02/02

2023. február 02. 16:00

ELTE Lágymányosi Campus, Északi Tömb, Gömb Aula (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A)

02/02

2023. február 02. 16:00 -

ELTE Lágymányosi Campus, Északi Tömb, Gömb Aula (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A)


Hogyan változik a felvételi eljárás? Mekkora értéke van egy ELTE-s diplomának? Hogyan segítheti a család a pályaválasztás előtt álló diákot? Milyen nemzetközi lehetőségeket kínál az ELTE?

Különböző kutatások alapján a felvételi előtt álló diákokra az egyik legnagyobb hatással a család véleménye van akkor, amikor kiválasztják azt a szakot és intézményt, ahol a felsőoktatásban eltöltött éveiket kívánják eltölteni. A fentiekben megfogalmazott kérdések minden bizonnyal elhangozhatnak a családi megbeszéléseken, így fontos, hogy a szülők is naprakész, hiteles információkkal rendelkezzenek a felvételi eljárásban bekövetkező változásokról vagy a Diplomás Pályakövetési Rendszerből kinyerhető tényekről. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem szülői fórumán szeretnénk lehetőséget biztosítani számukra, hogy szakértő munkatársaink segítségével minden olyan kérdésükre választ kapjanak, amelyek alapján gyermekeik részére a legjobb tanácsot adhatják életük egyik legfontosabb döntésénél. 

Program

16.00 – 18:30
Kari tájékoztató kitelepülések
(az előadások alatt végig látogatható)

17.00 – 17.15
Miért az ELTE?
Prof. Dr. Borhy László akadémikus, az ELTE rektora

17.15 – 17.35
Változások a felvételi eljárásban: mire kell készülni 2023-ban és 2024-től
Lengyel Ágnes oktatási igazgatóhelyettes

17.35 – 17.55
Nemzetközi lehetőségek
Németh Katalin Anna osztályvezető, Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya

17.55 – 18.15
Az ELTE-s diploma értéke
Dr. Báldy Péter, a Minőségügyi Iroda vezetője

18.15 – 18.30
Merre tovább – hogyan támogassam szülőként gyerekem pályaválasztását?
Kassa Gabriella tanácsadó szakpszichológus, a Karrierközpont vezetője

További informácók

Az ELTE kollégái várják Önöket a bejáratnál lévő regisztrációs ponton 16 órától, ahol átvehetik forralt bor vagy meleg tea kuponjaikat.

Az ELTE karai, a Tanárképző Központ és a kollégiumok munkatársai 16 órától várják már az érdeklődőket a Gömb Aula galériáján, ezért érdemes már az előadások előtt megérkezni a helyszínre. (Természetesen az előadások alatt is van lehetőség őket meglátogatni.) Az előadások után korlátozott számban van lehetőség kérdést feltenni, ebben kollégáink fognak majd segítséget nyújtani. 

A fórumra előzetes regisztráció szükséges az ELTE oldalán, ahol további információk is találhatók a Lágymányosi Campus megközelíthetőségéről.