TáTK-s hallgató az ELTE Alumni Alapítvány idei ösztöndíjasai között

2023.01.12.
TáTK-s hallgató az ELTE Alumni Alapítvány idei ösztöndíjasai között
A 2022/23-as tanév ősszel kiírt Alumni Ösztöndíj pályázatát újabb öt hallgató nyerte el. Köztük van Szabó Sára, az ELTE TáTK szociológia mesterszakos hallgatója is.

Az ELTE Alumni Alapítvány hallgatói mobilitási ösztöndíjának célja a tehetséges, rászoruló hallgatók Erasmus+, ill. Campus Mundi ösztöndíjának kiegészítése. A pályázat 2022 szeptemberében öt hallgató részére került kiírásra. Nyertesei - tanulmányi eredményeik és szociális helyzetük alapján rangsorolva - megemelt, fejenként immár 175.000 forint támogatásban részesültek. A pályázat a 2016/17-es tanév óta, félévente kerül kiírásra - a generációk közötti összefogás erősödésének köszönhetően egyre növekvő volumennel. 2023 tavaszi félévében az ELTE tehetségei Hollandiában, Csehországban, Olaszországban és Portugáliában folytathatják tanulmányaikat és öregbíthetik Alma Materük hírnevét.

Szabó Sára (TáTK '21) szociológia mesterszakos hallgató Erasmus-ösztöndíjjal Lisszabonba (Instituto Universitario de Lisboa) utazik. A pályázatában a következőképpen fogalmaz a tanulmányairól:

"Az ELTE-n végzett alapképzésem során lényegesen változott meg a gondolkodásom a társadalmi valóságról és elkezdtem rendszerszinten gondolkodni a társadalmi jelenségekről"

Majd így folytatja:

"A karon remek oktatóktól tanulhattam, akik nem csak kitűnő szakemberek, de érzékeny és figyelmes pedagógusok is. A színvonalas oktatás mellett lehetőségem volt kutatásokba is bekapcsolódni, illetve gyakorlati tapasztalatot szerezni az akadémiai szféráról. A mesterszak alatt pedig a már megszerzett tudásomat mélyíthettem, egy nagyon lelkes és erős évfolyam-közösségben."  

Gratulálunk Szabó Sárának és a többi ösztöndíjasnak!

forrás: ELTE Alumni Központ cikke