Utazás a mentális zavarból a felépülés irányába

Utazás a mentális zavarból a felépülés irányába
12/14

2023. december 14. 17:00

ELTE TáTK Kari Tanácsterem (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a, 0.100C)

12/14

2023. december 14. 17:00 -

ELTE TáTK Kari Tanácsterem (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a, 0.100C)


Az ELTE TáTK Szociális Munka Tanszék „Tanszéki csütörtök” c. eseménysorozatának következő, december 14-i programján dr. Bulyáki Tünde „Utazás a mentális zavarból a felépülés irányába” c. könyvének bemutatóját látogathatják az érdeklődők.

„Kézbe véve Bulyáki Tünde Utazás a mentális zavarból a felépülés irányába című munkáját azzal szembesülhetünk, hogy a pszichiátriai betegséggel élők közösségi ellátásában dolgozó szakemberek számára a területnek egy átfogó, megkerülhetetlen alapműve született meg, amely mind a közösségi ellátásra felkészítő felsőoktatási képzések, mind pedig a gyakorló szakemberek posztgraduális továbbképzése számára igazán hasznos forrás lesz. A szerző a pszichiátriai betegséggel élők segítésének gyakorlatából érkezett az ELTE Társadalomtudományi Karának Szociális Munka Tanszékére, több mint tíz éves szakmai tapasztalattal, amelyet a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának Nappali Kórházában, valamint az Ébredések Alapítványnál családgondozó szociális munkásként szerzett. Jelenleg a Szociális Munka Tanszék adjunktusa. A most megjelenő kötet a Debreceni Egyetem Humán Tudományok Doktori Iskola Pszichológia programja keretében 2011 és 2014 között folytatott kutatása eredményeire épül, amely eredményeket elméleti és gyakorlati ismereteinek keretébe integrálta. Azon túlmenően, hogy a korszerű közösségi ellátás egészét áttekintő munka, e könyv a személyes felépülést innovatív módon megközelítő és a pszichiátriai betegséggel élőkkel folytatott kollaboratív közösségi munkára támaszkodó gyakorlat szószólója is. A kötet szemléletformáló, és a megosztott tapasztalatok gazdagon illusztrált, hiteles tárházának tekinthető. Ezt erősiti a szerző immár 25 éve töretlen kapcsolata a közösségi ellátás gyakorlatával és elkötelezettsége e terület iránt. Ajánlom ezt a munkát mindazoknak, akik érdeklődéssel és megértésre törekedve fordulnak a pszichiátriai betegséggel élők felé.” – írja Dr. Szabó Lajos a kötet ismertetőjében.

A rendezvényen köszöntőt mond Dr. Szabó Lajos (ELTE TáTK, címzetes egyetemi tanár). Ezt követően a könyvről beszélget a szerzővel Bódy Éva (Közösségi Ellátók Országos Egyesülete) moderálásában Dr. Harangozó Judit pszichiáter (Semmelweis Egyetem Közösségi Pszichiátriai Centrum – Ébredések Alapítvány) és Kéri Péter (Ébredések Alapítvány, GAMIEN Europe elnök).