Konferenciák

Felhívás – országos adatelemző verseny

 

Az ELTE Társadalomtudományi Kara országos adatelemző versenyt hirdet mesterképzéses és PhD hallgatók számára.

A verseny célja a kvantitatív elemzési módszerek iránt érdeklődő hallgatók tudásának országos szintű összemérése, és ezen keresztül szakmai beágyazottságuk és elköteleződésük növelése.

A versenyen minden magyar felsőoktatási intézmény mesterképzéses és PhD hallgatója részt vehet. A versenyzők két fordulóban mérik össze tudásukat.
A verseny első fordulóján a versenyzőknek egy szabadon választott témában kell egy 810 oldalas tanulmányt elkészíteniük. A várt dolgozat vagy tartalmilag, vagy módszertanilag legyen kiemelkedő vagy esetleg mindkét szempontból emelkedjen az átlag fölé! 

  • Tartalmilag kiemelkedő dolgozattól azt várjuk, hogy létező nemzetközi vitában foglaljon állást, létező kérdést válaszoljon meg valamely társadalomtudományi területen. 
  • Módszertani szempontból kiemelkedő dolgozattól haladó statisztika módszer használatát, vagy innovatív adatgyűjtési módot (például web-scraping), vagy újszerű adatvizualizációs módszert várunk.
Az elkészített tanulmányt az adatelemzoverseny@tatk.elte.hu email címre kérjük elküldeni.

Meghosszabbított beadási határidő: 2018. április 15.

A verseny második fordulóján a versenyzők zsűri előtt mutatják be tanulmányukat.

A szóbeli forduló várhatóan 2018 április végén/májusban kerül megrendezésre, a pontos időpontot a későbbiekben tesszük közzé.

A szóbeli forduló helyszíne: ELTE Társadalomtudományi Kar, 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A.

A tanulmánnyal kapcsolatos formai követelményekre és a hivatkozás módjára vonatkozóan a Szociológia Szemle előírásai irányadóak.

 
A verseny győztesének díja: 1 tablet
Különdíj: az AnswerMiner adatelemző szoftverhez Prémium life-time hozzáférés
 
Megfelelő számú (minimum 4) pályamű beérkezése esetén, az AnswerMiner további különdíja:
  • az 1. helyezett számára: 50 000 Ft
  • a 2. helyezett számára: 30 000 Ft
  • a 3. helyezett számára: 20 000 Ft
Ennél kevesebb pályamű beérkezése esetén az AnswerMiner egyedileg dönthet a pályázók díjazását illetően.
 

 

 

Az AnswerMiner egy felhő alapú, újgenerációs adatelemző szoftver, amely az automatizált funkcióknak köszönhetően lehetővé teszi az empirikus elemzés során felhasznált adatbázisok gyors felfedezését, vizualizációját és megértését.
Használható önmagában vagy kiegészítő eszközként R, Python vagy SPSS mellé. 
A közismert file formátumok mellett az SPSS (.sav) fájl is feltölthető, amely a további elemzéseket megkönnyítve többek között JSON, R script, Python, Excel vagy CSV formátumban kiexportálható.

További információk a versenyről Gacs Katalintól a katalin.gacs@tatk.elte.hu címen kérhetők. 
 
A verseny az EFOP 3.6.3. "Tehetségből fiatal kutató  A kutatói életpályát támogató tevékenységek a felsőoktatásban” pályázat keretében valósul meg.
 

ESZA logó

2017.09.27.