Sorrendmódosító online nyílt nap

Sorrendmódosító online nyílt nap
07/03

2024. július 03. 16:00

Online

07/03

2024. július 03. 16:00 -

Online


Kedves Leendő Hallgatónk!

Nagy szeretettel köszöntünk az ELTE Társadalomtudományi Kar oldalán. 

#TáTKarokkal várjuk az első személyes találkozást Veled a kari gólyatáborban!

Mindenekelőtt szívből gratulálunk a sikeres érettségidhez és köszönjük, hogy egyetemi tanulmányaidhoz Magyarország legjobb egyetemét, az Eötvös Loránd Tudományegyetemet választod. 

Szeretnénk arra emlékeztetni, hogy 2024. július 10-ig van lehetőséged a felvételi jelentkezéseid sorrendjének módosítására. Ha érteni akarod a világot és szeretnél egy olyan közösség tagja lenni, ahol minden véleményt meghallgatnak és minden szempont számít, az ELTE Társadalomtudományi Karon (TáTK) a helyed!

SORRENDMÓDOSÍTÓ ONLINE NYÍLT NAP

Az ELTE TáTK 2024. július 3-án 16:00-tól Sorrendmódosító Online Nyílt Napot tart. Az esemény regisztrációköteles: részvételi szándékodat az oldal alján lenyíló regisztrációs panelen vagy ezen a linken tudod jelezni.

Szeretettel várunk 2024. július 3-i „Sorrendmódosító Online Nyílt Napunkra”, 

  • ha szeretnél többet megtudni az ELTE TáTK-ról,
  • ha egy TáTK-s és több másik képzés között vacilálsz,
  • ha pontosabban meg szeretnéd érteni, hogy mi a sorrendmódosítás menete.
BELÉPÉS AZ ONLINE NYÍLT NAPRA (JÚLIUS 3-ÁN 16:00-TÓL)

Az ELTE TáTK július 3-i online nyílt napjához egy kattintással csatlakozhatsz – otthonról, a strandról vagy akár a kedvenc kávézód teraszáról is követheted a programot. Ha a felvételi sorrendmódosítás adminisztratív útvesztőiben vagy éppen a sorrend eldöntésében támogatásra és erősítésre van szükséged, hívd el az online nyílt napra a szüleid vagy a legjobb barátod – őket is #TáTKarokkal várjuk. 

MILYEN SZEMPONTOKAT ÉRDEMES FIGYELEMBE VENNED A SORREND MEGÁLLAPÍTÁSÁNÁL?

Értékes diploma, biztos jövő. Az ELTE a hazai és nemzetközi egyetemi rangsorok többsége szerint Magyarország vezető egyeteme. Biztos lehetsz abban, hogy az ELTE-s diploma értéke időtálló mind Magyarországon, mind külföldön. Az ELTE Társadalomtudományi Kara büszke arra, hogy:

  • diplomát szerzett hallgatóink gyorsan elhelyezkednek a munkaerőpiacon (a munkakeresés átlagos időtartama alapszakot végzetteknél 1,4 hónap, mesterszakot végzetteknél 1 hónap);
  • végzett hallgatóink később sincsenek hosszabb ideig állás nélkül (az éppen állást keresők aránya egy évvel a végzés után – alapképzéseink és mesterképzéseink végzettjei esetében is – 0,5% alatti);
  • akik nálunk tanultak, azok diplomát igénylő, magasabb presztízsű munkakörökben dolgoznak (alapszakot végzettjeink több, mint kétharmada, mesterszakot végzettjeink 85%-a diplomás munkakörökben helyezkedik el – ezek az arányok magasabbak, mint a bölcsészettudományi területen végzetteké; a természettudományi területen végzetteknél tapasztaltakhoz hasonlítanak).***

Befogadó és sokszínű környezet. Interkulturális tapasztalatok. Az ELTE TáTK befogadó közössége hisz a sokszínűség értékében. A kar mindent megtesz annak érdekében, hogy a speciális igényű hallgatók szükségleteinek megfeleljen az oktatás/kutatás és közösségi élet területén egyaránt. Az ELTE TáTK minden 5. hallgatója nemzetközi diák. Ha a Társadalomtudományi Kar képzésén veszel részt, lehetőséged nyílik más európai, afrikai, ázsia és amerikai országokból érkező fiatalokkal együtt tanulni és kapcsolatot építeni. A közös munka és barátságok nyomán kialakuló interkulturális érzékenységet a munkaerőpiac fontos soft skillnek tekinti.

Külföldi tanulás/szakmai gyakorlat. Ha az ELTE TáTK  hallgatója leszel, több mint 150 európai Erasmus+ partnerintézményben tanulhatsz egy félévet. A TáTK képzésein ún. mobiliási ablakok garantálják, hogy a külföldön töltött szemeszter miatt nem kell extra félévet pótolnod alap- vagy mesterképzésed során. Ha szakmai gyakorlatot szeretnél küldföldön szerezni egy számodra vonzó szervezetnél, erre is lehetőséged adódik – sőt, ha mester- vagy doktori képzésben külföldi egyetemen tervezel részt venni, biztos lehetsz abban, hogy a TáTK-s előtanulmányaid sikeresen felkészítenek a kihívásra.

Projektalapú/gyakorlatközpontú oktatás. A TáTK-n lezajlott tantermi reformoknak köszönhetően a kari alapképzések erősen gyakorlatorientáltak. Ha szeretsz csapatban dolgozni, kreatívan gondolkodni és a különböző társadalmi problémákra gyakorlatorientált megoldásokat keresni, a TáTK-n a helyed! A társadalomtudományi képzések során nem csak a tanórák alatt lesz lehetőség kipróbálni magad, de a képzésbe beépített szakmai gyakorlat során a számodra leginkább tetsző szektorban – pl. multinacionális cégek, civil szervezetek, közigazgatás, akadémia, kultúrális szervezetek stb. – is munkatapasztalatot szerezhetsz!

REGISZTRÁLJ!

Ne feledd! Sorrendmódosítás július 10-ig! Ha a fentiek alapján úgy érzed, hogy az ELTE Társadalomtudományi Karon a helyed, jelöld meg képzéseinket az első helyen! Ha kérdésed van, regisztrálj július 3-i nyílt napunkra jelen oldal alján vagy ezen a linken! Regisztráció határideje: július 3. dél. Adatkezelési tájékoztató.

#TáTKarokkal várunk!


***forrás: DPR AAE pályaorientációt támogató modul legfrissebb gyorsjelentése (2023)

Az adatkezelési tájékoztatót (https://t.ly/UsEBe) megismertem.