Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Lammel Annamaria: Pszichológia és globális kihívások

Május 28-án Lammel Annamaria ”Pszichológia és globális kihívások” címmel tart vendégelőadást a Társadalomtudományi Karon. Az előadáson az Université Paris13 docense saját kutatási eredményeit mutatja be a klímaváltozásokhoz történő kognitiv adaptációról.

Helyszín: Pázmány Péter sétány 1/A, Északi épület, Tanári Klub (2.139-es szoba)
Időpont: május 28., 16:00
 
Az előadás magyar nyelvű.
 
Pszichológia és globális kihívások
 
Az előadás első részében az elmúlt tíz évben a pszichológia területén végzett releváns kutatások legfontosabb eredményeit elemzem. Az előadás második részében saját kutatási eredményeimet mutatom be: a klímaváltozásokhoz történő kognitív adaptáció vizsgálatát. A kutatások Új Kaledóniában (Melanézia), Francia Guyanában, a brazíliai Amazonas vidékén, a francia Alpokban és Párizsban folytak több mint négy éven keresztül. Az előadás a kutatás eredményeinek felhasználásával kialakított modell bemutatásával végződik.
 
Az előadóról
 
Lammel Annamaria 1997 óta egyetemi docens (HDR) Párizsban az Université Paris 13, Vincennes-Saint-Denis pszchológiai tanszékén. 2006 óta tagja a Paragraphe Kutató Intézetnek (Párizs). Kutatási területe az interkulturális és környezeti pszichológia és a kognitív tudományok kereszteződésén helyezkedik el: a kulturális tudás és a környezet szerepét tanulmányozza az emberi kogníció kialakulásában. Tíz könyv és több mint 80 tudományos tanulmány szerzője, társszerzője.

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2014.09.04.