Nyomtatható verzió   Tartalom elküldése levélben   Betüméret növelése   Ikonok magyarázata 

Nemzetközi doktorandusz konferencia és doktori iskolák workshopja a Szociológia Doktori Iskola szervezésében

Szeptember 25-én 6 országból 37 doktorandusz hallgató ad elő a Társadalomtudományi Karon működő Szociológia Doktori Iskola és az Állam- és Jogtudományi Karon működő Politikatudományi Doktori Iskola által szervezett, „The Challenges of Future to the Social Sciences” című nemzetközi konferencián. Az előadásokat nyolc szekcióban hallhatja majd a közönség: Economy, Children & Youth (a Human Development and Capability Association nevű non-profit szervezet Children and Youth Capabilities nevű tematikus csoportjával közös szervezésben), Political Science, Identities-Memories, Social Justice, Methodology, Policies, Gender. A szekciókat az adott területek magyar és külföldi szakértői vezetik.  A plenáris előadások keretében Szelényi Iván (Yale University) 50 évnyi munkásságára reflektál majd, Fodor Éva (CEU) pedig a férfiak és nők közötti szakadék okairól fog beszélni a foglalkoztatás területén a kelet-közép-európai régióban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 

A programfüzet itt olvasható, illetve letölthető:

A konferenciát megelőző napon, szeptember 24-én belföldi és külföldi társadalomtudományi doktori iskolák vezetői, képviselői gyűlnek össze a „The Future of the Social Science Doctoral Training in Europe” című workshop keretében, melynek célja a doktori iskolák közötti tudástranszfer és együttműködés növelése, a „jó gyakorlatok” adaptálása, a doktori képzések szakmai-tartalmi fejlesztése, illetve a társadalomtudományok előtt álló legújabb kihívások megvitatása. Utóbbiak közé tartoznak a radikális társadalmi-gazdasági változások, az interdiszciplinaritás kérdése és s történelem, a közgazdaságtan, a kulturális tanulmányok és a természettudományok felé való nyitás, a közpolitikával és az üzleti szférával való kapcsolat, illetve az új infokommunikációs technológiák megjelenése. A szervező doktori iskolákon kívül a workshopon részt vesz a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi, illetve Szociológia Doktori Iskolája, a Debreceni Egyetem Humán Tudományok Doktori Iskola szociológia és társadalompolitika doktori programjának képviselői, a Pécsi Tudományegyetem Demográfia és Szociológia Doktori Iskolája, a Miskolci Egyetem Alkalmazott Társadalomtudományok Intézete, továbbá a berlini Humboldt Egyetem, a római La Sapienza Egyetem, illetve a Southamptoni Egyetem társadalomtudósai. Az eseményről nyilvános beszámoló készül majd.

Szeptember 26-án és 27-én a „The European PhD in Socio-Economic and Statistical Studies” (Sees.EuroPhD) című nemzetközi doktori program partneregyetemeinek éves elnökségi ülésére, illetve hallgatói konferenciájára kerül sor, idén az ELTE Szociológia Doktori Iskola szervezésében. A doktori program koordinációját az idei évtől az ELTE veszi át a berlini Humboldt Egyetemtől. 

Az események az EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00007 "Tehetségből fiatal kutató - A kutatói életpályát támogató tevékenységek a felsőoktatásban” című pályázat keretében valósulnak meg. 

Portálkezelői menü Tartalom módosítása Utolsó módosítás dátuma: 2018.09.18.