Felvételt hirdet az Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium

2021.04.16.
Felvételt hirdet az Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium
2021-ben is felvételt hirdet az Angelusz Róbert Táradalomtudományi Szakkollégium. Minden, magyar felsőoktatási intézményben tanuló, a társadadlomtudományok iránt érdeklődő hallgató jelentkezését várják.  

Az ELTE TáTK hallgatói által alapított szakkollégium 2004 óta várja a tanulni, kutatni vágyó hallgatókat. A felvételi idén a járványügyi helyzetre való tekintettel kétfordulós, írásbeli és szóbeli körből áll. Az írásbeli felvételit 2021. árpilis 28-ig (szerda) lehet beadni. Részletek a Szakkollégium honlapján.

Miért érdemes jelentkezni?

  • Mert a szakkolis közeg rendkívül motiváló. Olyan társakkal találkozhatsz, akik szintén elkötelezettek a társadalomtudományok és társadalmi problémák megoldása iránt.
  • Mert sokszínű a közösség. Sokféle emberrel találkozhatsz itt, sokféle érdeklődéssel. Az aktív tagságban jelenleg található sinológus, nemzetközi tanulmányok, survey statisztika és pszichológia szakos. Ami összeköti közösséget, az a társadalmi kérdésekkel kapcsolatos érdeklődés.
  • Mert beleláthatsz a szakmai munkába. Jelenleg a kollégiumban egy Falukutatás-projekt folyik, ahol mélyinterjúk készülnek a vidéki életről. Csatlakozhatsz, kipróbálhatod magad a terepen, láthatod, hogy az órákon túl miből áll a társadalomtudományi munka.
  • Képezheted magad. A szakkollégium az egyetemi tanterven túl szervez kurzusokat. A kurzusok ötletgazdái és a szervezői is kollégisták. Ez a rendszer megfelelő akár a meglévő tárgyi tudás mélyítésére, de akár új skillek elsajátítására is (például e félévben van Python-programnyelvvel foglalkozó kurzusa a szakkollégiumnak, amely többek között internetes szövegek elemzésére használható). Az itt elvégzett kurzusok nem számítanak be az egyetemi kreditek közé.
  • Jól áll az önéletrajzban és az ösztöndíjpályázatoknál. Egy szakkollégiumi időszak, ha a kutatói pályát is fontolgatod, kétségkívül jól fest a CV-ben. Emellett például Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjnál (korábban: Köztársasági Ösztöndíj) a szakkollégiumi tagság és a közösségi tevékenység pluszpontokat ér.
  • Kapcsolati háló építése. Itt sok olyan emberrel találkozhatsz, akik a munka világában is társadalomtudományokkal akarnak foglalkozni. Több korábbi szakkollégista a TáTK-n oktat (Gerő Márton, Katona Eszter, Szeitl Blanka).
  • Bázisdemokratikus közösség. A szakkollégium működését is a szakkollégisták szervezik. Ez különböző bizottságokban történik (például Gazdasági Bizottság, Szakmai Bizottság). A döntéshozó szerv a Kerekasztal, ez egyfajta "kollégiumi parlament", ahol mindenki szabadon hozzászólhat bármilyen kérdéshez.
  • Segítség a tanulmányokhoz. Ha elakadsz az egyetemi életben, vagy a tananyaggal kapcsolatban vannak kérdéseid, biztos találsz segítséget a szakkollégista társaid közt.