Angelusz Szakkollégium

Angelusz Szakkollégium

2018.11.05.
Angelusz Szakkollégium
Az ELTE Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium (ARTSZ) 2004 óta fogja össze a társadalomtudományok iránt érdeklődő, a társadalmi kérdések iránt érzékeny hallgatókat. Célja egy olyan inspiratív, tudományos párbeszédre és eszmecserére alkalmas állandó fórum megteremtése, melynek segítségével a tagok felkészült, művelt, tájékozott, idegen nyelveket beszélő, széles látókörű társadalomtudományi szakemberekké válhatnak.

Az Angelusz Szakkollégium legfőbb alapelveit képezi az autonómia, a demokratizmus, a gyakorlatiasság és az interdiszciplinaritás.

A Szakkollégium honlapja
A Szakkollégium Facebook oldala

A Szakkollégium szakmaiságának legfőbb pillére az egyetemi tantervtől független kurzusok szervezése. A műhelymunkák és kutatások alapján készült tanulmányok az évente megjelenő Kötetlen című kötetben kapnak helyet. Az éves szakmai konferencia tavasszal kerül megrendezésre.

A közösség építésének és a szakmai munkának a színterei: az egyetem Nándorfejérvári úti kollégiuma és az egyetem Északi épületének alagsorában található iroda. A Szakkollégium rendszeresen szervez mindenki számára nyitott beszélgetéseket és filmvetítéseket a "Spájz" keretében és minden év novemberében rendezi meg a Szakkollégium Éjszakáját.

Az Angelusz Szakkollégium minden tavaszi félévben hirdet felvételt.
 

Elérhetőségek

ELTE Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium
Email: szakkollegium@angelusz.elte.hu
Iroda: H-1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1a, -1.49 (Északi épület, alagsor)
Telefon: (+36-1) 372-2500/6885

Kollégiumi elhelyezés: H-1117 Budapest, Nándorfejérvári út 13. (4. emelet)