Felvettek!

Felvettek! – Információ elsőéveseknek

Prónai Csaba az ELTE TáTK új dékánja: A tudomány és a hallgatók szolgálatábanKedves Elsőéves Hallgatók!

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karának minden oktatója és dolgozója nevében köszöntöm Önöket az egyetemi polgárok körében.

Beiratkozásukkal Magyarország legnagyobb hagyományokkal bíró felsőoktatási intézményének egyetemi polgáraivá válnak egy Önökkel közel egyidős, 2003-ban alapított, és azóta is dinamikusan fejlődő karon. Budapesten, a Lágymányosi Campuson öt alap- és tizennégy mesterszakon, míg szombathelyi intézményünkben négy alapképzési szakon és egy mesterszakon várjuk hallgatóinkat, és ezzel a társadalomtudományi képzések legszélesebb palettáját kínáljuk Magyarországon.

Biztosan nagy izgalommal várják első egyetemista évüket! Az egyetemi lét a világon sehol, és így az ELTE TáTK-n sem csak a tanulmányi követelmények teljesítéséről szól, hanem egy nagy szabadságot biztosító létformát kínál, amelyben a közoktatásban megszokott szigorúan előírt időbeosztás helyett már saját érdeklődésük szerint oszthatják be az idejüket, és maguk dönthetik el, hogy az ezerféle, egyetemen kínált rendezvény közül melyikeken vesznek részt: a legújabb kutatási eredményeket bemutató tudományos előadásokon, szakos vagy tanszéki esteken, beszélgetéseken, vagy éppen a Hallgatói Önkormányzat által szervezett lazább programokon, esetleg az egyetemen kínált gazdag sportolási lehetőségekkel élnek – vagy ezt mind együttesen teszik. A magam részéről ez utóbbira bátorítom Önöket, mivel azt az önálló gondolkodásra építő kritikai szemléletmódot, amely fontos a társadalomtudományok műveléséhez, leginkább a másokkal folytatott elmélyült beszélgetésekben és vitákban lehet elsajátítani, és ezt az órákon való puszta részvétel nem pótolja. Reményeim szerint hamarosan személyes tapasztalatot is szereznek arról, hogy az említett beszélgetéseket az oktatóik is várják; büszkék vagyunk ugyanis arra, hogy a Társadalomtudományi Karon olyan oldott, nyitott légkör fogadja a hallgatókat, amelyben nyugodtan fordulhatnak kérdéseikkel tanáraikhoz, akik akár informális beszélgetéseken is igyekeznek megosztani Önökkel tudásukat.

Kívánom, hogy mielőbb megtalálják a helyüket Egyetemünk közösségében, továbbá sikeres tanulmányokat, izgalmas útkeresést, és tartalmas, derűs egyetemista éveket kívánok Önöknek!

Szeretettel várjuk Önöket az ELTE Társadalomtudományi Karán!

Prónai Csaba
dékán

Kapcsolat

A beiratkozással kapcsolatos főbb tudnivalók a lenti, legördülő blokkokban olvashatóak.

Beiratkozással kapcsolatos egyéb felvilágosítást a Tanulmányi Hivatal nyújt hallgatói félfogadási időben. 

Gólyatábor: 2023. szeptember 2. és 5. között lesz Zánkán. További részletek a Facebook esemény leírásában.

Információ az első lépésekről és az egyetemi szolgáltatásokról az ELTE központi honlapján: https://www.elte.hu/felvettek


Első évfolyamok beiratkozása – 2023/24-es tanév I. félév

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karon (ELTE TáTK) az ELSŐ ÉVFOLYAMOK BEIRATKOZÁSA – 2023/24. tanév 1. félév 2023. szeptember 4. és 8. között lesz.

A személyesen (vagy meghatalmazott segítségével) beiratkozóknak időpontot kell foglalnia. Az időpontfoglaló elérhetőségét a Tanulmányi Hivatal fogja megküldeni üzenetben az elsős hallgatók részére.


A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok

SZEMÉLYES BEIRATKOZÁS ESETÉN

 • Neptunból kinyomtatott beiratkozási lap (2 db: hallgatói és intézményi példány) és melléklete
 • meghatalmazás, ha a hallgató helyett valaki más jön el a személyes beiratkozásra
 • TAJ-kártya (eredeti és fénymásolat), amely a társadalombiztosítási azonosító jelet (9 jegyű) tartalmazza
 • Adókártya, (eredeti és fénymásolat), amely az adóazonosító jelet (10 jegyű) tartalmazza
 • 1 db fénykép: 4x4 cm-es fekete-fehér vagy színes igazolványkép
 • személyigazolvány (eredeti)
 • lakcímkártya (eredeti és fénymásolat)
 • nem magyar állampolgárságú hallgató esetén útlevél (eredeti) + tartózkodási engedély (eredeti és fénymásolat)
 • ALAPKÉPZÉSEN: érettségi bizonyítvány (eredeti és fénymásolat)
 • ALAPKÉPZÉSEN: középiskolai bizonyítvány (eredeti és fénymásolat), ha felvételi pontszámában tanulmányi pontokat is számítottak
 • MESTERKÉPZÉSEN: felsőfokú oklevél (eredeti és fénymásolat)
 • meglévő nyelvvizsga bizonyítvány (eredeti és fénymásolat)
 • megítélt többletpontot igazoló okirat (eredeti és fénymásolat)
 • kitöltött beiratkozólap az ELTE TáTK Némedi Dénes Könyvtárba

Önköltséges képzésre felvett hallgatókra vonatkozó információk

Kreditátvitel

Korábban elvégzett tanulmányok alapján történő beszámítást, azaz kreditátvitelt Neptunon keresztül lehet kérelmeznie az aktív hallgatónak 2023. augusztus 28-tól szeptember 17-ig. A kérvényhez csatolni kell a korábban elvégzett tárgy kreditigazolását, amely hitelesen tartalmazza a teljesítést és a tárgy tematikáját.


Tájékoztató speciális szükségletű hallgatóknak

Speciális szükségletű hallgatók regisztrációja az ELTE TáTK-n:

 • a 204-es szobában 
 • 2023. augusztus 28-án (hétfő) 9-11 h között

Segítünk fogyatékosággal és/vagy krónikus betegséggel élő hallgatóinknak: https://tatk.elte.hu/eselyegyenloseg
A hallgatók a regisztrációhoz szükséges dokumentumokról az alábbi oldalon tájékozódhatnak: https://www.elte.hu/eselyegyenloseg/regisztracio


Kövess bennünket! Csatalkozz online közösségeinkhez is!