Sikeresen lezárult nemzetközi tudományos publikációpályázat

2019.09.24.
Sikeresen lezárult nemzetközi tudományos publikációpályázat
Sikeresen lezárult a Társadalomtudományi Kar Nemzetközi tudományos publikáció készítése a bevándorlással kapcsolatos attitűdök vizsgálata a visegrádi országokban többdimenziós elemzési módszerek segítségével című, 2018-2.1.7-UK_GYAK-2019-00019 azonosítószámú pályázata.

A pályázati kiírást a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal hirdette meg Az Egyesült Királyságban egyetemi tanulmányokat folytató magyar hallgatók hazai nyári gyakorlatának támogatása címmel.

A projekt keretében Lawson Adrienn Hai-Binh gyakornok aktívan közreműködött egy nemzetközi, angol nyelvű tudományos publikáció elkészítésében. A publikáció témája a bevándorlással kapcsolatos attitűdök vizsgálata volt a visegrádi országokban. A gyakornoki munka célja az volt, hogy történeti és elméleti keretet adhasson a migrációhoz való attitűdökről a különböző országokban és segítse a kidolgozását az angol nyelvű nemzetközi tudományos publikáció elméleti részének. Emellett a gyakornok a pályázatot vezető kutatók segítségével elsajátított új, számára még nem ismert, többdimenziós kvantitatív elemzési módszereket. Tudását azzal is bővítette, hogy részt vett egy tudományos publikáció elkészítésében.