Gyűjtemények

Gyűjtemények

Szakdolgozatok

A könyvtár a karon készült szakdolgozatokat 2001-ig visszamenőleg digitális formában gyűjti, és e célra elkülönített számítógépeken szolgáltatja. A titkosított szakdolgozatok tartalmához nem biztosítunk hozzáférést.

Szakdolgozatok listája ELTE TáTK 2001–2019 >>>
A táblázatban év szerint rendezve találhatók a szakdolgozatok, az egyes szakdolgozatok mellett fel van tüntetve a szak elnevezése, a konzulens neve és a dolgozat nyelve.

2015-től a szakdolgozatok az ELTE Digitális Intézményi Tudástábárban találhatók. Az adattárban csak a szakdolgozatok bibliográfiai adatai érhetők el nyilvánosan.

A különgyűjtemény használata csak a Társadalomtudományi Kar hallgatói és munkatársai számára engedélyezett. Külső felhasználó dékáni engedéllyel férhet hozzá az előre megjelölt szakdolgozat(ok)hoz.

Engedélykérő űrlap külső felhasználó számára >>>

Némedi Dénes hagyatéka

Némedi Dénes 1973-tól dolgozott az ELTE Szociológia Tanszékén. Elméletszociológiával és történetszociológiával foglalkozott. 1990-től részt vett a szociológiai PhD képzés előkészítésében, majd koordinálásában, oktatásában, 2000-től pedig a Doktori Iskola vezetője lett. 1988 és 1991 között a Szociológiai Intézet igazgatóhelyettese, 1992-1994 között az Elmélettörténeti Tanszék vezetője, 1994-1996 között pedig a Szociológia Intézet igazgatója volt. Halála után személyes könyvtárát felajánlották a Kar számára.
A gyűjteménybe tartozó dokumentumok csak helyben használhatóak.

Letéti gyűjtemények

  • Angelusz Róbert Társadalomtudományi Szakkollégium letéti gyűjtemény
    Az Szakkollégium hallgatóinak tanulmányait, kutatásait támogató gyűjtemény a Nándorfejérvári úti kollégium épületében található. A teljes anyag  megtalálható az ELTE könyvtári hálózatának közös katalógusában. A gyűjtemény anyaga korlátozottan elérhető.
  • Szociológiai Intézet Összehasonlító Történeti Szociológia Tanszék letéti gyűjtemény