Sport

Sport az ELTE-n

2018.11.06.
Sport az ELTE-n
Információk sportolási lehetőségekről
ELTE Sport kisokos 2020/21
ELTE Online Sport rovat
Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC)
ELTE Sport Kft.
Gyorsan eltelnek az egyetemi évek, ezért már szeptemberben válassz sportágat és vegyél részt programjainkon! Legyél Te is része egy nagy ELTE-s közösségnek, nem fogod megbánni! Szinttől függetlenül, kezdőket és haladókat is várunk minden sportágban. Két lehetőséged is van, elvégezhetsz általános testnevelés kurzusként valamely sportágat, vagy részt vehetsz a délutáni sportösztöndíjas edzéseken!

Alapíts egy új csapatot vagy csatlakozz egy meglevőhöz, fedezz fel egy számodra ismeretlen sportágat vagy csak látogass el sportrendezvényeinkre! Kötelezd el magad az egészséged, a sport, a barátaid mellett!

Az ELTE-BEAC, az ELTE Hallgatói Önkormányzatának támogatásával vár Téged, ha mozogni, edzeni, testileg-lelkileg felüdülni, esetleg versenyezni szeretnél. Közel negyven sportág közül választhatsz, ezért biztosan megtalálod a számodra megfelelő mozgásformát! A sportolási lehetőségekkel már a gólyatáborban is találkozhatsz.

Sportlehetőség kreditekért

Vegyél fel sport (általános testnevelés) kurzusokat a többi órádhoz hasonlóan a Neptunon keresztül!

Segítség az általános testnevelés kurzusok felvételéhez

Sportágak: aerobik, argentin tangó, asztalitenisz, atlétika, box, brazil jiu-jitsu, cheerleading, csörgőlabda, dinamikus jóga, falmászás, floorball, futsal, funkcionális tréning, futás, hallatlan salsa, hajózási ismeretek, hastánc, jazztánc, játékvezetői tanfolyam, jóga, kajak-kenu, kerékpár, kettlebell, kick-box, kondicionálás, kosárlabda, kung-fu, labdarúgás, muay thai, női labdarúgás, paraúszás, röplabda, sakk, spinning, squash, swing tánc, sziklamászás, társastánc, tartásjavító konditorna, tenisz, természetjárás, tollaslabda, triatlon, TRX, úszás, zumba

Árak és díjfizetés: Az általános testnevelési kurzusok ára 6000 Ft/félév, a költségeket a Neptun rendszeren keresztül, a „Pénzügyek” fül alatt átutalással tudod rendezni. Egy kurzus általában 12-13 alkalom, a teljesítés, így a kreditek megszerzésének feltétele a részvétel, maximum 3 hiányzással.

ELTE-BEAC sportösztöndíjasok edzései

Ebben a tanévben a következő sportokat választhatod a BEAC edzései közül.

Választási segédlet és az edzések időpontjai

Csapatsportok: futsal, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, vízilabda
Küzdősportok: box, brazil jiu-jitsu, goju-ryu karate, kick-box, kung-fu, muay thai,
Aerobik: alakformáló, dinamikus jóga, pilates, zumba, zsírégető edzés
Táncok: argentin tangó, cheerleading, hastánc, hip-hop, latin tánc, modern jazztánc
Erőnléti edzések: funkcionális köredzés, kettlebell, saját testsúlyos edzés, súlyzós erőedzés, TRX
Ütős sportok: asztalitenisz, tollaslabda
Egyéb sportok: air flow jóga, atlétika, ballansz tréning, darts, falmászás, jóga, kajak-kenu, konditerem, polefitness, sakk, spinning, tájfutás, természetjárás, triatlon (úszás, futás, kerékpár)

Kari bajnokságok

Gyűjtsd össze barátaidat (6–8 fő), szervezz csapatot a gólyatáborban vagy csoporttársaidból, nevezzetek szeptember közepéig és induljatok az ELTE kari focibajnokságain! A bajnokságok az előző tanévben hétfőtől szombatig 182 csapatnak nyújtottak rendszeres sportolási lehetőséget, ezzel az ELTE legnagyobb folyamatos sporteseményélt jelentik, ahol hétről-hétre több mint ezer sportoló hódolhat szenvedélyének.

Részletek a bajnokságokról

ELTE FIT Night

Kiemelt hallgatói rendezvényünk az ELTE FIT Night.  Az éjszakai szabadidősport rendezvényen a fit sportágak legkorszerűbb változataival találkozhatnak a mozogni vágyó hallgatók.

További információk az ELTE FIT Night-ról

Sportlétesítmények elérhetőségei

Bogdánfy úti Sporttelep
Cím: 1117 Budapest, Bogdánfy Ödön utca 10./A és B
E-mail: bogdanfy@eltesport.hu
Sportágak: Tenisz, Gyorstollaslabda, Tollaslabda, Aerobik, Kosárlabda, Kézilabda, Röplabda, Floorball, Atlétika, Brazil Jiu-jitsu, Cheerleading, Muay thai, Futsal, Triatlon, Kettlebell, Labdarúgás, Futsal

Mérnök utcai Sporttelep
Cím: 1119 Budapest, Mérnök u. 35.
E-mail: mernok@eltesport.hu
Sportágak: tollaslabda, aerobik, modern jazz-tánc, asztalitenisz, kispályás foci, tenisz

Soroksári Vízi Sporttelep
Cím: 1203 Budapest, Vízisport utca 48.
E-mail: vizisporttelep@eltesport.hu
Sportágak: kajak, kenu, sárkányhajó

Tüskecsarnok
Cím:
1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 7.
E-mail: tuskecsarnok@mnsk.hu
Honlap: http://tuskecsarnok.hu
Sportágak: Futball, Kosárlabda, Kézilabda, Tollaslabda, Alakformálás, Fitness, Kettlebell, Spinning, Pilates