TáTK 20 Talált tárgy – Albert F. Pacca, a.k.a. Alpy, a plüssalpaka (2022)

2023.09.14.
TáTK 20 Talált tárgy – Albert F. Pacca, a.k.a. Alpy, a plüssalpaka (2022)
"Talált tárgy" rovatunkban az ELTE TáTK múltjáról mesélő tárgyakat mutatunk be a Kar 20. születésnapja alkalmából. A rovat ötödik cikkének hőse: Albert F. Pacca (F=Fluffy), röviden: Alpy, a 3+ éves hím plüssalpaka. 

A 3+ éves hím alpaka, Alpy Kínában született és a WWF számára gyártották. Egy szombathelyi használtruha boltban találták elhagyatottan 2022 év elején. Megmentése után gondoskodtak róla: megmosták, megfésülték és ápolták.  

Természetes élőhelye most az AlPaKa = Alpok, Pannónia, Kárpátok tágabb régiója, de leginkább Szombathelyen, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, az Üzleti Kommunikáció és Marketing Tanszéken található.  

A tanszék kabalájaként fő feladata, hogy minden nem hivatalos (és néhány hivatalos) kontextusban képviselje a tanszéket. Szabadidejében igyekszik részt venni a tanszék minden tevékenységében: kurzusokra jár, sokat olvas és motiválja a hallgatókat. Hetente legalább egyszer elvisszük sétálni, hogy új hallgatókkal találkozzon, és szélesítse látókörét. 

Alpy emellett szeret lazítani, fagylaltot enni és imádja, ha fényképezik. 

A legnagyobb álma, hogy alapítson egy társadalmilag hasznos startupot, amely megtanítja az embereket, hogyan törődjenek többet a szülőbolygójukkal. 

Néhány tény az alpakáról:

  • háziasított dél-amerikai növényevő 
  • nagyon puha a gyapja 
  • társas állat 
  • testbeszéddel is kommunikál 
  • szereti a tisztaságot 
  • természetes fűnyíró 

Content credit & special shoutout to Kovács László.