ELTEfeszt 2020

ELTEfeszt 2020
11/18

2020. november 18. 15:00 - 19:00

Online

11/18

2020. november 18. 15:00 - 19:00

Online


Felvételi előtt állsz? Szívesen megismernéd az ELTE Társadalomtudományi Karát? Kíváncsi vagy az egyetemi életre? A nemzetközi tanulmányok, szociológia és szociális munka alapszakok iránt érdeklődő hallgatókat élő és rögzített előadásokkal, karbemutatóval és online felvételi-információs rapid randival várjuk november 18-án, szerdán! 

#TáTKarokkal várunk!


1) Karbemutató előadás: TáTKarokkal várunk!

Hallgasd meg Juhász Gábor dékán előadását az ELTE Társadalomtudományi Kar képzéseiről, a hallgatói életről és kari közösségről, valamint a gólyák számára elérhető ösztöndíjakról.

Mikor? 

17:15 és 17:45 között

Hol?

YouTube link


2)  Kérdezz! Mi felelünk. – Felvételi információk és akadémiai rapid randi 

Kérdésed van az ELTE Társadalomtudományi Kar alapképzéseiről (nemzetközi tanulmányok, szociológia és szociális munka)? Esetleg a kari hallgatói közösség felől vagy nemzetközi ösztöndíjakról érdeklődnél? Keress bennünket! Te kérdezel. Mi válaszolunk. Real time – élőben.

Nagy szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket is.

Mikor? 

16:00 és 18:00 között

Hol?

MS Teams Link 4


3) Élő, online mintaórák

Hangolódj ránk és vegyél részt a kar oktatói által tartott élő, online mintaórákon. Csupán annyit kell tenned, hogy a lenti programtáblázat HOL? oszlopában közölt linkre kattintasz (a MIKOR? oszlopban megadott időpontban), és Te is élőben meghallgathatod oktatóink előadásait.

Előadó

Mintaóra címe és leírása

Mikor?

Hol?

Kállai Péter 

(egyetemi tanársegéd, Emberi Jogi és Politikatudományi Tanszék)

„Lehet, hogy megeszi az agyamat, de legalább nincsen benne csalamádé!” – Minden, ami hamburgerrel elmondható a világról

 

Globalizáció a tányérodon. Tudj meg mindent a globális folyamatok alapvető törvényszerűségeiről egy hamburger esetpéldáján keresztül! Az előadást elsősorban (de nem csak!) a nemzetközi tanulmányok  és szociológia alapszakok iránt érdeklődők számára ajánljuk.

15:30 és 16:00 között MS Teams link 1

Szécsi Judit 

(egyetemi tanársegéd, Szociális Munka Tanszék)

Társadalmi helyzet és az addikciók összefüggései

 

Nagyobb eséllyel válnak függővé a társadalmi margón élők? Összefügg-e egyes szerek használata a társadalmi státusszal? Előadás társadalmi kötődésről és függésekről – elsősorban (de nem csak!) a szociális munka és szociológia alapszakok iránt érdeklődők számára.

16:20 és 17:05 között MS Teams link 2

Kovai Melinda 

(habilitált egyetemi docens, Szociálpszichológia Tanszék)

Társadalmi egyenlőtlenségek, és ahogy érzékeljük őket

 

Társadalmi egyenlőtlenségek: valóság vs. érzékelés. Mennyiben fedi (el) az igazságot az, amit mindannyian látunk és gondolunk társadalmunkról? Az előadást elsősorban (de nem csak!) a szociális munka és szociológia alapszakokalapszakok iránt érdeklődők számára ajánljuk.

17:10 és 17:50 között MS Teams link 3 

4) Felvett előadások

Előre felvett és rögzített mintaóráinkat/előadásainkat bármikor – akár az ELTEfesztet követően is – visszanézheted. 

Papp Riki (habilitált egyetemi docens, Kulturális Antropológia Tanszék): Be? Vándorlók? 

A migráció kérdései kulturális antropológiai szempontból. Az előadást elsősorban (de nem csak!) a nemzetközi tanulmányokszociológia és szociális munka alapszakok iránt érdeklődők számára ajánljuk.


Sik Endre (professor emeritus, Kisebbségszociológia Tanszék): Kapcsolati tőke és Aczélháló.

A kapcsolati tőke és a Kádár-kori politikai és hatalmi hálózatok összefonódása. Az előadást elsősorban (de nem csak!) a szociológia alapszak iránt érdeklődők számára ajánljuk.


Sik Domonkos (habilitált egyetemi docens, Társadalomelmélet Tanszék): Modernizációelméletek

Társadalomelméleti előadás modernizációelméletek fejlődéséről, hasznáról – és káráról. Az előadást elsősorban (de nem csak!) a nemzetközi tanulmányok és szociológia  alapszakok iránt érdeklődők számára ajánljuk.


#TáTKarokkal várunk!