Tanítsunk Magyarországért!

Kortárs mentorprogram

2021.08.23.
Tanítsunk Magyarországért!
Kedves Hallgató!

Ha szeretne hátrányos helyzetű településeken 6–8. osztályos általános iskolai tanulókat mentorálni, hogy a tanulók képesek legyenek a legtöbbet kihozni magukból, várjuk a Tanítsunk Magyarországért! programban. Az ELTE 9 budapesti karáról már több mint 260 mentorhallgató támogat ősszel több mint 1000 tanulót 20 Nógrád és Pest megyei partneriskolában. Csatlakozzon hozzájuk!

Felkészítő kurzusok

Az ELTE bármely budapesti karáról, bármely szakról (kivéve a doktori képzést) várjuk a hallgatókat a felkészítő kurzusra, nem csak a tanári szakokról. Azok a nappali tagozatos, magyarul anyanyelvi szinten beszélő fiatalok jelentkezhetnek a TM1 kódú, !Tanítsunk Magyarországért! 1. című kurzusra, akiknek még legalább 4 félévük van az ELTE-n a tanulmányaik befejezéséig (a doktori képzést nem beleszámítva). A részben jelenléti, részben online felkészítő foglalkozásokat szombatonként vagy péntekenként öt alkalommal tömbösítve tartják ELTE-oktatók, a Neptunban lehet jelentkezni a kurzusokra (TM1). A felkészítő kurzust sikeresen elvégző hallgatók tavasszal elkezdhetik a mentorálást.

Az ELTE partneriskoláinak listája:

https://tkk.elte.hu/wp-content/uploads/2021/08/TMO_ELTE_partneriskolak_2021_osz.pdf

A mentorok díjazása

A mentorálás félévében a hallgatók havi 30 000 Ft ösztöndíjat, valamint a tanulók költségeire havi 10 000 Ft költőpénzt kapnak. A mentorok a MÁV vonatain teljes körűen, a Volán buszjáratain Pest és Nógrád megyében ingyenesen utazhatnak. A több féléve mentoráló hallgatók prémiumösztöndíjra számíthatnak.

Online tájékoztató fórumok

Az ELTE-n a Tanárképző Központ koordinálja a programot. Szeretettel meghívjuk a Tanítsunk Magyarországért! program online fórumára. A Microsoft Teamsben tartott két online tájékoztató tematikája megegyezik.

2021. augusztus 26. (csütörtök) 17 óra: TÁJÉKOZTATÓ ESEMÉNY LINKJE

2021. szeptember 2. (csütörtök) 17 óra: TÁJÉKOZTATÓ ESEMÉNY LINKJE

További információk: https://tkk.elte.hu/tanitsunk-magyarorszagert/ https://tmo.gov.hu/

Kapcsolat: tmo.hallgato@tkk.elte.hu

Ha szeret másoknak segíteni, saját maga is fejlődni, itt a helye a Tanítsunk Magyarországért! programban!